AK Parti Bursa adayının devlete ve bayrağa savaş açanlar listesi: Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet

AK Parti Bursa Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş İnegöl'deki seçim programında konuştu

İnegöl’de konuşan Alinur Aktaş’ın hedefinde CHP’nin Bursa Büyükşehir adayı olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey vardı. Bozbey’in seçim kampanyasına camide dua ederek başlamasını eleştirdi. "Her şey o kadar tatlı tatlı gidiyor ki, seçim nelere kadir değil mi? Benim rakibi biliyorsunuz, Emir Sultan'dan başladı. Emir Sultan'ın varlığı aklına gelmiş” dedi. Bozbey’in 20 yıldır yönettiği Nilüfer ilçesindeki icraatlarını eleştiren Aktaş, "Nerede din ve diyanetle problemi olan adam varsa hepsinin ismini belirli merkezlere verdin" dedi. Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet ve Bahriye Üçok'u örnek gösterdi:

“20 senedir Nilüfer'de belediye başkanlığı yapıyorsun. Arkadaş hangi caddeye, hangi kültür merkezine, yaptığın nereye bir Allah dostunun, bir padişahın, bir tane Türk büyüğünün ismini verdin? Nerede bu devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok… Nerede din ve diyanetle problemi olan adam varsa, hepsinin ismini belirli merkezlere verdin. Şimdi seçim zamanına geldik, Bursa gibi Osmanlı şehrinde, Emir Sultan'da dua ile başlamak… Yaptırdığın festivalleri, kurduğun vakıfları bunları söylemiyorum artık. Bunlar zaten evlere şenlik.”

Alinur Aktaş'ın sözlerine sosyal medyadan tepki gösteren Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu, "Bursa halkının gereken cevabı sandıkta vermesini dilerim" dedi. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU