Pentagon'un UFO görüntülerini yorumlayan Trump: Sahiden inanılmaz

ABD Başkanı "Yalnızca gerçek olup olmadığını merak ediyorum" ifadelerini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump yeni yayımlanan ve bir dizi tanımlanamayan uçan objenin (UFO) görüldüğü Pentagon videoları hakkında “sahiden inanılmaz bir video” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı videoların gerçek olup olmadığı hakkında fikir yürüttü ve görünüşe bakılırsa görüntüler karşısında hayrete düştü.

Trump "Yalnızca gerçek olup olmadığını merak ediyorum. Sahiden de inanılmaz bir video” dedi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2004 ve 2015'te kaydedilen videolarda kızılötesi kameralar tarafından algılanan tanımlanamayan nesneler, gökyüzünde hızla hareket ederken veya havada dönerken görülüyor.

Pentagon “dolaşan görüntülerin gerçek olup olmadığı veya videolarda daha fazlası olup olmadığı konusunda kamu nezdinde olası yanlış anlamaları gidermek için” görüntülerin yayımlandığını söyledi.

Pentagon'un açıklamasında “Kapsamlı bir incelemenin ardından bakanlık bu gizliliği kaldırılmış videoların resmen yayımlanmasının herhangi bir hassas kabiliyet veya sistemi açığa çıkarmadığı ve tanımlanamayan hava olaylarının askeri hava sahası ihlallerine dair gelecekteki araştırmalara engel olmadığını belirledi" ifadelerine yer verildi.

Videolar “2007 ve 2017 yıllarında izinsiz yayımlandıktan sonra kamuya açık alanda dolaşım halindeydi” diyen Pentagon, “videolarda gözlemlenen hava olaylarının 'tanımlanamayan' olarak nitelendirildiğini” de ekledi.

ABD Başkanı geçen yıl ABC News'le yaptığı röportajda, UFO'lara inanmadığını söylemişti.

Başkan Trump “Sanırım muhtemel. Ne düşünüyorlarsa bunu düşünmeye devam etmelerini istiyorum. Anlatıyorlar, ben de gördüm, okudum, duydum. Bunun üzerine çok kısa bir toplantı da yaptım. Ama insanlar UFO'ları gördüklerini söylüyorlar. Buna inanıyor muyum? Pek değil” ifadelerini kullanmıştı.

Bununla birlikte 2004'te uçan nesneye tanık olan pilotlardan birii UFO'nun açıklayamadığı şekillerde hareket ettiğini söyleyerek bu deneyim hakkında çok farklı düşünüyor.

Emekli ABD Donanması pilotu David Fravor, 2017'de CNN'e verdiği demeçte “Ona yaklaştıkça... güneye doğru hızla sürat kazandı ve iki saniyeden kısa sürede ortadan kayboldu. Duvardan seken bir pinpon topu gibiydi, aşırı beklenmedikti. Çarpıp diğer tarafa gitmiş gibiydi” ifadelerine yer vermişti.

Senato'da Demokratların eski lideri Harry Reid, ABD'nin tanımlanamayan nesnelerin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Reid, Twitter'da "ABD bunu ve ulusal güvenliğe dair tüm olası etkilerini ciddiyetle ve bilimsel gözle incelemelidir. Amerikan halkı bilgilendirilmeyi hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Reuters'tan da yararlanılmıştır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU