Formula 1 şampiyonu içini döktü: Yarışmayı her gün özlüyorum, içimde bir boşluk var

Britanyalı yarışçı, “Sekiz yaşımdan beri ilk kez bir sezona başlayamadım” dedi

(AFP)

Dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Temmuz ayında başlaması beklenen Formula 1’in koronavirüs pandemisi yüzünden askıya alınmasının hayatında "büyük bir boşluk" yarattığını söyledi.

Go-kart’a çocuk yaşta başlayan ve motor sporlarında giderek yükselen Hamilton, Formula 1 sezonunun başlayamaması yüzünden yarışmayı her gün özlediğini söyledi.

Britanyalı yarışçı, Instagram paylaşımında, “Her gün yarışmayı özlüyorum. Sekiz yaşımdan beri ilk kez bir sezona başlayamadım” dedi ve ekledi:

Sevdiğiniz bir şeyi adeta yaşıyorsanız o gittiğinde içinizde kesinlikle büyük bir boşluk kalıyor. Ancak şu günlerde her zaman olumlu şeyler görmek mümkün.

F1 patronları, gecikmeli sezona 5 Temmuz’da Avusturya Grand Prix’siyle başlamayı umduklarını söyledi.

MotorSport’un aktardığına göre F1 CEO'su Chase Carey, 5 Temmuz'da sezonun başlayacağını düşündüklerini ve 15-18 yarışlık bir sezon olabileceğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Carey, "Bu sabah Haziran sonunda gerçekleştirilmesi planlanan Fransa GP'nin gerçekleşmeyeceği açıklansa da, biz yaz mevsiminde sezonun başlaması konusunda gittikçe daha emin oluyoruz” dedi.

Fransa Grand Prix’si iptal edilirken, 19 Temmuz’da gerçekleşmesi planlanan Britanya Grand Prix’sinin de izleyicilere kapalı olacağı duyurulmuştu.

Öte yandan Hamilton, profesyonel sporları engelleyen ve ekonomiyi önemli ölçüde etkileyen koronavirüs önlemlerinin o kadar da kötü olmadığını söyledi.

YahooNews’in aktardığına göre Hamilton, “Şu anda hepimizin hayatını, kararlarını, hedeflerini, etrafındaki insanları ve kariyerini düşünecek zamanı var” dedi ve ekledi:

Bugün, dünyanın her yerinde daha açık bir gökyüzü görüyoruz, zevklerimiz için daha az hayvan ölüyor çünkü taleplerimiz çok daha az ve herkes evde.

Hamilton ayrıca, “Bu zor zamandan girdiğimiz gibi çıkmayalım, dünyamıza dair daha çok bilgi sahibi olarak çıkalım, kişisel seçimlerimizi ve alışkanlıklarımızı değiştirelim” dedi.

Independent Türkçe, Yahoo News, motorsport.com

DAHA FAZLA HABER OKU