Trump dezenfektan önerisinde suçu lafını dinleyenlere attı: Bunu neden yaparlar, hayal edemiyorum

Yüzlerce Amerikalının, başkanlarının tavsiyesine uyup bu tehlikeli yöntemi denediği ortaya çıktı

Trump ortaya attığı önerinin tepki çekmesinin ardından, o sözlerle "aslında kinaye yaptığını" öne sürmüştü (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedavi için Amerikalılara “vücutlarına dezenfektan enjekte etme” tavsiyesinde bulunmasına rağmen bu konuda hiçbir sorumluluk kabul etmediğini söyledi.

Trump’ın kameralar karşısında paylaştığı sıradışı öneriye kulak verip bu işi yapanların sayısı artarken konunun muhatabıysa suçu lafını dinleyenlere attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN’in haberine göre Beyaz Saray’da düzenlenen bir basın toplantısı sırasında, dezenfektan enjekte edenlerde yaşanan artışla ilgili kendisine sorular yöneltilen Trump, “Bunu neden yaparlar, hayal edemiyorum” dedi.

ABD Başkanı, söz konusu yükselişe dair sorumluluk alıp almayacağı sorulduğundaysa “Hayır, almıyorum” yanıtını verdi.

Trump’ın tehlikeli önerisi sonrası bilim insanlarının “Bunu yapmak sizi öldürebilir” uyarısında bulunmasına rağmen yüzlerce kişinin bu yöntemi denediği ortaya çıkmış, Beyaz Saray yetkililerinin de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi tepki çeken çıkışlarının önüne geçmek için Trump’ın katıldığı günlük koronavirüs bilgilendirme toplantılarını durdurduğu belirtilmişti.

Salgın süresinde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Trump, koronavirüsü tedavi etmek için sıtma ilacı hidroksiklorokinin kullanımını teşvik etmiş, Amerikan Tıp Derneği (AMA) Başkanı Dr. Patrice Harris ise bu ilacın kullanılmasının “ölümcül sonuçları” olabileceğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU