Sinemanın "Zarif Beyefendisi" Aytaç Arman'ın ardından...

Arman'ın oyunculuk kariyerinde yüzden fazla film var. O filmlerde birlikte kamera karşısına geçtiği rol arkadaşları Arman'ı son yolculuğuna uğurlamaya hazırlanıyor

Aytaç Arman için bugün Beyoğlu Atlas Sineması'nda tören düzenlenecek. Arman'ın cenazesi ise yarın Adana’da Kabasakal Mezarlığı Camii'nde öğle vakti düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.

Aytaç Arman'ın ölümü, dün akşam saatlerinde Sinema Oyuncuları Meslek Birliği (BİROY) tarafından sosyal medyadan duyuruldu.

 

Arman, 2 Şubat’tan beri İstanbul Onkoloji Hastanesi’nde kanser tedavisi görüyordu. 

1971 yılında başladığı sinema kariyerinde 100'den fazla filmde rol alan, büyük bölümünde başrol oyuncusu olarak kamera karşısına geçen Aytaç Arman'ın ölümünün ardından oyuncu arkadaşları ardı ardına açıklama yaptı. Türkan Şoray, Arman'ın saygılı ve disiplinli kişiliğini hatırlattı.

"İki filmde birlikte oynadık. Biri çok gençlik dönemimizde biri de olgunluk dönemimizdeydi. Aytaç Arman hem gerçekten işine karşı çok saygılı, disiplinli hem de insanlara karşı çok saygılı ve sevgi doluydu. Çok değerli bir aktördü, işini çok severdi. Çok ama çok üzgünüm, hepimizin başı sağ olsun.”

Cüneyt Arkın,  "O kadar güzel bir hatıra bırakmış ki, içim yandı duyduğumda. Çok zarifti. Çok sade ve inceydi. Benim oğlumu oynardı. Harika bir beyefendiydi. O kadar güzel ve samimi bakardı ki adeta içim güzelleşirdi. Başımız sağ olsun" dedi.

Arman'ın ölüm haberine inanmak istemediğini kaydeden Sanatçı Filiz Akın ise "Ödül törenlerinde karşılaşırdık. Hala yakışıklı, hala o kadar gençti ki. Bir varmış, bir yokmuş misali işte. Film şeridi gibi geçiyor gözümüzün önünden hayat" şeklinde konuştu.

Oyuncu Selda Alkor ise "Yaprak dökümü gibi" ifadesini kullandı.

"Sen de mi sevgili Aytaç? Güle güle arkadaşım. Bu yaprak dökümünün sonu yok maalesef. Nurlar içinde git. Ailene, seni sevenlere, tüm geride kalanlara, sabırlar diliyorum. Türk sineması çok değerli bir aktörünü, çok önemli değerini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun."

 

 

Aytaç Arman'ın vefatının ardından sosyal medyada da çok sayıda mesaj paylaşıldı.

 

 

Aytaç Arman kimdir?

70 yaşında hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Aytaç Arman, evli ve bir çocuk babasıydı. Asıl adı Veysel İnce'ydi. 

Arman, tiyatro oyunları ve dizilerin yanı sıra Yılmaz Güney'le Baba, Perihan Savaş'la Bedrana ve Türkan Şoray'la Gönderilmemiş Mektuplar gibi pek çok filmde rol aldı. 

Oyuncu, Altın Portakal Film Festivali, Londra Türk Film Festivali gibi pek çok organizasyonda ödül sahibi oldu.

Arman en son 2014 senesinde Toz Ruhu adlı filmde oynadı.

DAHA FAZLA HABER OKU