Trump’ı cinsel saldırıyla suçlayan kadınların tam listesi

Onlarca kadının cinsel tacizle suçladığı ABD Başkanı iddiaları reddediyor

Fotoğraf: AP

ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik cinsel taciz suçlamaları, seçim kampanyasında görev alan bir kadın çalışanı zorla öptüğü iddiasının ardından yeniden gündeme geldi.  

Eski kampanya görevlisi Alva Johnson, kendisini dudaklarından öpmeye çalışan Trump’tan kurtulmak için yüzünü çevirdiğini belirtmişti. Trump’a dava açan Johnson, Washington Post’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Saldırıya uğramış hissettim çünkü bunu beklemiyor ya da istemiyordum. Dudaklarının doğruca yüzüme doğru geldiğini halen görebiliyorum.”

Trump kendisine yönelik cinsel saldırı ve taciz iddialarıyla daha önce de çok sık karşılaştı. İşte Trump’ı tacizle suçlayan kadınların tam listesi.

Alva Johnson: Eski bir kampanya görevlisi olan Johnson, Ağustos 2016’da Florida’ya seyahat ederken Trump’ın kendisini zorla öpmeye çalıştığını iddia etti. Beyaz Saray ve olay anında orada bulunduklarını söyleyen Trump ekibinin bazı üyeleri bu suçlamayı reddetti.

Jessica Leeds: Eski bir gezici satış temsilcisi olan Leeds, 1980’lerde bir uçakta yolculuk ettikleri sırada Trump’ın göğüslerini ellediğini ve elini eteğinin üstüne koymaya çalıştığını söyledi. Leeds o dönem 30’lu yaşlarının sonlarında olduğunu belirtti.

Ivana Trump: Donald Trump’ın ilk eşi, onunla yaşadığı bir olayı anlatırken “tecavüz” kelimesini kullanmıştı. Bu suçlamadan, çiftin boşanmasının ardından 1993’te yayımlanan bir kitapta bahsedilmişti. O zamandan bu yana söylemlerini yumuşatan Ivana Trump, tecavüz kelimesini “gerçek manasında ya da bir suçu kastederek” kullanmadığını söyledi.

Jill Harth: Trump’ın eski iş ortağı Harth 1997’de yaptığı bir açıklamada, Trump’ın kendisini zorla dudaklarından öptüğünü, göğüslerine ve özel bölgesine dokunduğunu anlattı. Bir “tecavüz girişimi” olarak tanımladığı olayın Trump’ın evinde, çocuklarından birinin odasında gerçekleştiğini iddia eden Harth, Plaza Hotel’de meslektaşlarıyla akşam yemeği yerken Trump’ın kendisini masanın altından elle taciz ettiğini de söyledi.

Kristen Anderson: 1990’ların başlarında Manhattan’daki bir kulüpte Trump’ın elini eteğinin üzerine koyarak özel bölgesine dokunduğunu iddia etti. Anderson, o dönem 20’li yaşlarının başında gözde bir modeldi.

Lisa Boyne: Trump’ın 1996’da New York’taki bir restoranda kadın modellerin masanın üzerine çıkıp yürümesi konusunda ısrar ettiğini ve kadınların iç çamaşırlarına baktığını iddia etti.

Cathy Heller: Trump’ın 1997 yılında Anneler Günü nedeniyle evinde verdiği bir brunch sırasında kendisini zorla dudaklarından öptüğünü söyledi.

Temple Taggart: Utah eski güzellik kraliçesi olan Taggart, Trump’ın kendisini bir kez 1997’deki ABD güzellik yarışması töreninde, bir kez de Trump Tower’da zorla dudaklarından öptüğünü iddia etti.

Mariah Billado: Trump’ın 1997 yılında soyunma odasına izinsiz girdiğini iddia eden Miss Vermont Teen USA eski güzellik kraliçesi Billado, o sırada yaşları 15 ila 19 arasında değişen birçok güzellik kraliçesinin odada çıplak bir halde olduğunu anlattı.

Karena Virginia: ABD Açık Tenis Turnuvası’nın ardından araba beklerken Trump’ın kolundan tutup göğsüne dokunduğunu söyledi.

Bridget Sullivan: New Hampshire eski güzellik kraliçesi Sullivan, Trump’ın 2000 yılında Miss USA güzellik yarışması sırasında yarışmacılar çıplakken soyunma odasına girdiğini iddia etti. Sullivan o sırada 19 yaşında olduğunu söyledi.

Tasha Dixon: Arizona eski güzellik kraliçesi Dixon, 2001’de Miss USA güzellik yarışması sırasında Trump’ın yarışmacılar yarı çıplakken soyunma odasına girdiğini belirtti.

Melinda Macgillivray: Trump’ın 2003’te evinin arkasında bulunan bir çardakta kalçasını ellediğini iddia etti. Macgillivray olayın Ray Charles konseri sırasında, bir grup insanın ortasında yaşandığını söyledi.

Jennifer Murphy: Trump’ın 2005’te bir iş görüşmesinin ardından kendisini zorla öptüğünü iddia etti. Murphy o sırada 26 yaşında olduğunu belirtti.

Rachel Cooks: Trump’ın 2005’te Trump Tower’da kendisini zorla dudaklarından öptüğünü iddia etti. Cooks o sırada 22 yaşında olduğunu ifade etti.

Natasha Stoynoff: People dergisi yazarlarından Stoynoff, 2005’te röportaj yapmak için malikanesine gittiği Trump’ın burada kendisini zorla öptüğünü iddia etti.

Ninni Laaksonen: Trump’ın 2006’da Late Show with David Letterman programında konuk olarak yer almadan hemen önce kalçasına dokunduğunu iddia etti. Laaksonen o sırada 20 yaşında olduğunu söyledi.

Jessica Drake: 2006’da 32 yaşındayken Trump’ın kendisini ve iki kadın arkadaşını zorla öptüğünü belirtti. Drake, Trump’ı ittiğini, bunun üzerine Trump’ın kendisine “Ne kadar istiyorsun?” diye sorduğunu iddia etti.

Samantha Holvey: Kuzey Karolina eski güzellik kraliçesi Holvey, Trump’ın kadınlara “et” muamelesi yaptığını ve kadınları gözetlemek için soyunma odalarına daldığını söyledi. Holvey, olayın 2006 yılında, 20 yaşındayken yaşandığını belirtti.

Summer Zervos: 2007’de Çırak programında bir yarışmacıyken Trump’ın kendisini omuzlarından tutup zorla öptüğünü ve göğüslerine dokunduğunu iddia etti.

Cassandra Searles: Washington eski güzellik kraliçesi Searles, Trump’ın 2013’deki Miss USA güzellik yarışması sırasında kalçalarına dokunduğunu ve kendisini otel odasına davet ettiğini iddia etti.

Beyaz Saray ve Trump bu suçlamaları reddediyor. Trump daha önce yaptığı bir açıklamada, taciz mağduru olduklarını iddia eden kadınların, kendisi için cinsel saldırıda bulunacak kadar çekici olmadıklarını söylemişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU