Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Gül ve Davutoğlu'na şans vermiyor

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimlerin yeni siyasi parti kuracağı haberlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu girişimin başarılı olmayacağını savunarak bu isimleri partisine davet etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Artı TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu'na Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir parti kuracağı iddiası soruldu.

"Bu konuyla ilgili duyum dışında, söylenenlerin dışında hiçbir bilgim yok" diyen Saadet Partisi lideri, "Ne Sayın Abdullah Gül’le, ne Davutoğlu ile hiçbir istişaremiz olmadı. Gül’le, Davutoğlu ile de görüşürüm, Sayın Babacan ile bir iki defa görüştüm. Babacan aynı zamanda ekonomist, ama bir siyasi oluşum gündeme hiç gelmedi. Başka bir şey yapacağız diyorlarsa yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İhtiyaç yok"

"Türkiye siyasetinin böyle bir girişime ihtiyaç duyduğu kanaatinde değilim" diyen Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Ama toplum için kendilerinin belki bir ümit olabileceğini düşünürler. Buna diyeceğimiz yok. Ben şunu söyledim, biz Saadet Partisi’yiz, milli görüşçüyüz. Bizim fikirlerimizi paylaşan, bizimle birlikte siyaset yapmak isteyenlere kapımız açık."

"Yeni girişim başarılı olmaz"

Parti kurmanın kolay olmadığını sölzlerine ekleyen Karamollaoğlu, AK Parti'de yüzde 20 civarında Milli Görüş tabanı vardı, geriye kalan farklı görüşlerden. 'Belki bunların bir kısmının güvenini kazanabiliriz' diye düşünebilirler. Ama parti kurmak kolay değil. Biz zorluk çekiyoruz, mali yönden zorluk çekiyoruz mesela. Böyle bir girişimin başarılı olacağı kanaatinde değilim" şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA HABER OKU