Ramazan ayı için ateşkes teklifini reddeden Taliban koruculara saldırdı: 13 ölü, 7 rehin

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani’nin ateşkes önerisini reddeden Taliban mensupları ülkenin batısındaki Badgis vilayetindeki korucu karakoluna saldırdı

Taliban mensupları / Fotoğraf: Reuters

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, önceki gün Taliban’a hem ülkenin koronavirüs salgını ile mücadele hem de cuma günü başlayacak kutsal ramazan ayı nedeniyle ateşkes yapma önerisinde bulundu.

Ancak Taliban “Binlerce mahkumun hayatı tehlike altındayken ateşkes beklemek mantıklı değil” diyerek Gani’nin önerisini reddetti.

"Anlaşma hayata geçseydi barışa götürecekti"

Sosyal medya hesabı Twitter’dan Cumhurbaşkanı Gani’yi imzalanan anlaşmayı uygulamamakla eleştiren Taliban Sözcücü Suhail Sahaheen, şu ifadeleri kullandı:

İslam Emirliği, ABD’yle, Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplum tarafından da onaylanan bir anlaşma imzalayarak kapsamlı bir (barış) çerçevesini kabul etti. Bu (tam olarak) hayata geçirilse, bizi uzun süreli bir barış ve ateşkese götürecekti, ancak bu barış süreci içinde binlerce mahkumun yaşamı koronavirüs sırasında parmaklıklar arkasında kalmaları nedeniyle tehlike altındayken ateşkes beklemek akılcı ve mantıklı değil.

Taliban’dan korucu karakoluna saldırı

Sözcü Shaheen’in paylaşımından sonra Taliban mensuplarının ülkenin batısındaki Badgis vilayetinde bir korucu karakoluna saldırması dikkat çekti.

Badgis Valiliği sözcüsü Necmuddin Burhani, basına yaptığı açıklamada, Taliban’ın Badgis'in Laman bölgesindeki korucu karakoluna düzenlediği silahlı saldırıda 13 korucunun yaşamını yitirdiğini söyledi.

Burhani, Taliban mensuplarının 7 korucuyu da rehin aldığını belirtti.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU