Rakibi Biden’dan Trump’a suçlama: Kasım’daki başkanlık seçimini erteletmeye çalışacak

Obama’nın ABD Başkanlık Seçimi'nde desteğini açıkladığı Biden, Cumhuriyetçi rakibi için “Yalnızca bu yolla kazanabileceğini düşünüyor” dedi

Seçimler, 77 yaşındaki Biden’la 73 yaşındaki Trump arasında geçecek gibi (AFP)

Artık Demokrat Parti’nin başkan adayı kabul edilen Joe Biden, Perşembe katıldığı internet üzerinden bağış toplama etkinliğinde seçimlerde rakibi olacak ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef aldı.

Trump’ın 3 Kasım 2020’de yapılması öngörülen ABD Başkanlık Seçimleri’ni ertelemeye çalışacağını iddia eden Biden, “Sözlerimi bir kenara yazın, bence bir şekilde seçimleri ileri atmaya çalışacak. Neden yapılamayacağıyla ilgili bir izahla gelecek” dedi.

“Yalnızca bu yolla kazanabileceğini düşünüyor” ifadesini de kullanan Biden, Trump’ın ABD Posta Servisi’ne acil yardım fonu ayırmamasını da, mektupla oy kullanılmasını zorlaştırmak istemesine yordu.

Trump, daha önce kendisi de bu şekilde oy kullanmasına rağmen, mektupla oy kullanımının hileye imkan tanıdığını öne sürmüş, fakat bunu gerekçelendirmemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı’nın tek başına seçimleri erteleme yetkisi yok. Bunun için ABD Kongresi’nin de böyle bir adıma onay vermesi gerekiyor.

Başkanlık Seçimleri yaklaşırken, 77 yaşındaki Joe Biden partisinin tek güçlü aday adayı konumunda. Biden, Demokrat Parti’nin kendi içinde yaptığı seçimlerde elediği adayların desteğini de alıyor.

Bernie Sanders’ın yarıştan çekilişini ve desteğini açıklamasının ardından, Elizabeth Warren da Biden’in başkanlık kampanyasına geçen hafta açık destek vermişti. Böylece Demokrat Parti’nin başkan adayları arasında adı geçen son büyük isim de Biden’a desteğini açıklamış oldu.

Mart başında yarıştan çekilen Massachusetts Senatörü Warren’dan 24 saat önce, Trump’tan önceki ABD Başkanı Barack Obama da iki dönem yardımcılığını yapan Biden’a desteğini açıklamıştı.

Independent Türkçe, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU