MİT mensubunun cenazesiyle ilgili haber nedeniyle tutuklanan gazetecilerin iddianamesi hazır

Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'ın avukatlarından Hüseyin Ersöz, iddianamenin hazırlandığını Twitter hesabından duyurdu. İddianame henüz kabul edilmediği için avukatlar içeriğine ulaşamıyor

Fotoğraf: Twitter

Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesiyle ilgili haberler nedeniyle tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazıişleri Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel hakkındaki iddianame hazırlandı.

Terkoğlu, Pehlivan ve Kılınç'ın avukatlarından Hüseyin Ersöz, iddianamenin hazırlandığını Twitter hesabından duyurdu. 

İddiname henüz kabul edilmediği için avukatlar içeriğine ulaşamıyor.

Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesiyle ilgili haberler nedeniyle, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç 3 Mart'ta, Barış Pehlivan 5 Mart'ta tutuklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İfadeye çağırılan Ferhat Çelik, Aydın Keser ve Murat Ağırel adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, savcılığın itirazıyla tekrar gözaltına alınarak 7 Mart'ta tutuklanmıştı.

İnfaz düzenlemesinden son anda çıkarılmıştı

İnfaz düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşüldüğü sırada, 'MİT Kanunu'na muhalefet suçu' da gece yarısı getirilen bir öneriyle paket dışında bırakılmış ve 6 gazetecinin tahliyesinin önü kapatılmıştı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU