Evsiz adamın üzerine kirli su döken demiryolu çalışanları açığa alındı

Viral videoyu çeken kadın: Bunu kaydediyorum çünkü bu bir insana yapılabilecek en iğrenç davranışlardan biri

İki demiryolu çalışanı Londra’da bir tren istasyonunun dışında yerde yatan evsiz adamın üzerine yerleri sildikleri suyu kovayla döktü. Olayı kaydeden bir kadın, videoyu Pazar günü Facebook’a yükledi kısa sürede viral olan ve büyük tepki çeken videonun ardından demiryolu yönetimi, iki çalışanı askıya alarak haklarında işlem başlattı.

Videoyu çeken kadın, “neden çekiyorsunuz” sorusuna “Filme alıyorum çünkü bu bir insana yapılabilecek en iğrenç davranışlardan biri” yanıtın verdi. Demiryollarının yolcu hizmetleri sorumlusu Angie Doll The Independent’a konuştu:

“Biz bu olayı son derece ciddiye alıyoruz ve hemen bir soruşturma başlattık. Videoda görülen iki demiryolu çalışanı hemen açığa alındı. Evsiz adamdan özür diliyoruz. Onu bulmak ve yardım etmek istiyoruz.”

Sutton Gece Gözcüsü Evsizler Yardım Hattı da Facebook’tan yaptığı açıklamada adamın kurumun ilgilendiği evsizlerden biri olduğunu ve şeker hastası olduğunu vurguladı. Kurumun sekreteri James Brokenshire şunları söyledi;

“Zayıf ve yardıma muhtaç durumdaki bir kişiye böylesine empatiden yoksun yaklaşılması şok edici… Demiryolu yönetimine bir mektup yazarak bu meselenin etkili ve sıkı bir şekilde ele alınmasını isteyeceğim.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Meriç Şenyüz

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU