Ünlü yönetmenlerden film önerileri: Usta isimler tecritte izledikleri dizi ve filmleri hayranlarıyla paylaştı

Guillermo del Toro, Darren Aronofsky, Ari Aster ve birçok yönetmen tecrit altındaki izleme alışkanlıklarını listeledi

(AFP)

Önde gelen yönetmenlerin bazıları, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla evde kaldıkları süreçte zaman geçirmek için değerlendirdikleri dizileri, kitapları ve filmleri Twitter’dan paylaşıyor.

İlk öneride bulunan Pan’ın Labirenti (Pan’s Labyrinth) ve Suyun Sesi (The Shape of Water) filmlerinin yönetmeni Guillermo del Toro oldu. Toro, yeni filmi Nightmare Alley’in çekimlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

Toro’nun listesinin başında yer alan fimler arasında Gustaf Molander’in A Woman’s Face, Ermanno Olmi’nin IL Posto ve Celine Sciamma’nın Girlhood ve Tomboy adlı filmleri bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

55 yaşındaki yönetmen ayrıca çocuklarına da Gene Kelly imzalı Singin’ in the Rain ve Alfred Hitchcock imzalı Arka Pencere (Rear Window) gibi klasikleri tanıtıyor.

Del Toro, televizyon dizilerine gelince Ozark, Better Call Saul ve Chopped’u favorileri olarak sıralıyor.

Doctor Strange’in yönetmeni Scott Derrickson, Hulu’da gösterimi kısa süre önce sona eren Alex Garland’ın yeni dizisi Devs’i beğendiğini söyleyerek del Toro’ya yanıt verdi.

Derrickson, “Bu, çok ileri bir bilim/felsefeye ait çoklu dünyalar teorileri üzerine kurulmuş ilgi çekici bir gerilim ve görseller muhteşem. Harika bir dizi” ifadesini kullandı.

Siyah Kuğu’nun (Black Swan) yönetmeni Darren Aronofsky, yakın zamanda Barton Fink, Amelie, Rashamon ve Gerçeğe Çağrı (Total Recall) filmlerini beğendiğini belirtti.

Ritüel’in (Midsommar) yönetmeni Ari Aster, The Sopranos’un üçüncü sezonunu yeniden izledi. Rian Johnson, Robert Altman’ın 3 Women filmini tavsiye etti. Ava DuVernay, kısa süre önce Notting Hill’i bir günde iki defa izlediğini itiraf etti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU