Mercedes Kadir son yolculuğuna uğurlandı… Araba zannettiği sopası mezarının yanına konuldu

Önceki gün solunum yetmezliğinden hayatını kaybeden Mercedes Kadir lakaplı Fatih Kaydı, bugün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi

Malatya'da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Mercedes Kadir lakaplı Fatih Kaydı, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde mahallesinde yaşayan ve solunum yetmezliği nedeniyle önceki gün kaldırıldığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Fatih Kaydı'nın (36) cenazesi, adli tıptaki işlemlerinin arından Şehir Mezarlığı'na getirildi.

Sosyal mesafenin korunduğu cenazeye Malatya Valisi Aydın Baruş, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, ailesi ve sevenleri katıldı.

Kılınan namazın ardından Mercedes Kadir’in cenazesi toprağa verilirken, mezarının yanına araba zannettiği sopası da kondu.

Cenazeye Malatya valisi ve belediye başkanı da katıldı

Malatya Valisi Aydın Baruş, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Mercedes Kadir’in Malatya'da insanların yüzünün gülmesini sağladığını anlatarak "Malatya insanı tarafından da sahiplenilen çok değerli bir kardeşimizdi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." dedi.

Cenazeye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Mercedes Kadir’in yakınlarına taziyelerine iletti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Mercedes Kadir"in isminin Tecde Mahallesi’nde bulunan sokağa verilmesi için Belediye Meclisi'nde karar alacaklarını belirtti.

Siyasetçi ve milletvekilleri taziyelerini iletti

Fatih Kaydı’nın ölümü üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba gibi çok sayısda siyasetçi ve milletvekili sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mercedes Kadir kimdir?

Malatya'da akli dengesi yerinde olmayan, gününü yaklaşık 3 metre uzunluğunda, 10 kilogram ağırlığındaki kavak ağacından yapılan sopanın üzerinde geçiren ve Mercedes Kadir olarak tanınan 36 yaşındaki Fatih Kaydı'ya kentte herkes sevgiyle yaklaşıyor ve ikramda bulunuyordu.

Sopasıyla her gün kilometrelerce yol yürüyen Mercedes Kadir, trafik ışıklarında duruyor, yayalara yol veriyor ve sözde otomobilini kullanmadığı zamanlarda park ediyordu.

Malatya’nın maskotu haline gelen Fatih Kaydı, yıllardır sosyal medyanın da gündeminden düşmüyordu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU