Independent Türkçe’ye erişim engeli

Fotoğraf: Independent Türkçe

Dünya çapında 100 milyondan fazla okuyucuya sahip Birleşik Krallık merkezli saygın medya kuruluşlarından The Independent gazetesinin Türkçe yayın haklarını elinde bulunduran Independent Türkçe haber sitemize Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirildi.

Independent Türkçe'ye Türkiye'de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen idari tedbir kararı, Suudi Arabistan yönetiminin Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişim engeli getirmesinden kısa bir süre sonra alındı.

BTK, İngiltere, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli 18 internet sitesine gece yarısı erişimin engellenmesine karar verdi.

Alınan karara Independent Türkçe de dahil edildi.

Nevzat Çiçek: Editöryel bağımsızlık tamamen kuruluş ilkelerinde

BTK'nın idari tedbir kararı sonrası açıklama yapan Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, “Editöryel bağımsızlık tamamen kuruluş ilkelerinde" dedi.

Olayın Independent Türkçe'nin yayın çizgisinden kaynaklanmadığını söyleyen Çiçek, "Haksız bir kararla karşı karşıyayız. Bu kararın alınmasında Suudi Arabistan'ın Anadolu Ajansı ve TRT Arapça başta olmak üzere erişimi engelleme kararına karşı yapıldığı ifade ediliyor. Önce pazar günü olmasına rağmen BTK tarafından idari karar alındı, bu karar daha sonra mahkeme kararı haline getirildi. Bize tebliğ edilmiş herhangi bir karar yok. Kararın içeriğini göremedik ama tahminimiz Suudi Arabistan hükümetinin aldığı karara misilleme bir karar olduğu yönünde, sonuçta devletler arası bir mesele bizimle ilgili değil" ifadelerini kullandı.

15 Nisan 2019'da yayın hayatına başladı

Geçen yıl yayın hayatına başlayan ve editoryal bağımsızlığa sahip olan Independent Türkçe, Rus işadamı Alexander Lebedev’in sahibi olduğu Independent Digital News &Media Limited (IDML) ile Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia arasında imzalanan lisans anlaşması çerçevesinde yayın faaliyetini sürdürüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU