En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Olivia Colman’dan gecenin en iyi konuşması

“Televizyondaki konuşmasının provasını yapan küçük kız, asla bilemezsin. Ben bir temizlikçiydim ve o işi seviyordum ama zamanımın büyük bir çoğunluğunu bunun hayalini kurarak geçiriyordum”

Olivia Colman 2019 Oscar'ın En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı - Fotoğraf: Reuters 

2019 Oscar Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Olivia Colman, ödül alırken yaptığı eğlenceli konuşmasıyla büyük beğeni topladı.

The Wife’daki performansıyla bu kategorinin favorisi olarak gösterilen usta oyuncu Glenn Close’u geride bırakarak ödülü kazanan Colman’ın kendisi de adı açıklandığında büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Sahneye çıkan İngiliz oyuncu pek çok kişi tarafından gecenin en iyi konuşması olarak değerlendirilen sözleriyle seyirciyi kahkahaya boğdu.

İşte Olivia Colman’ın beğenilen konuşması:

 

“Bu gerçekten oldukça stresli. Komik. Benim bir Oscar’ım var! Tamam, bir sürü insana teşekkür etmek zorundayım. Ve bu arada eğer birilerini unutursam, sonradan onları bulup hepsine kocaman bir öpücük vereceğim. Yorgos, benim en iyi yönetmenim ve dünyadaki aşık olunacak ve her gün birlikte işe gidilecek en hoş iki kadın Emma ve Rachel. Bunun bir zorluk olmadığını tahmin etmişsinizdir. Ve bu olağanüstü kadınlarla ve Glenn Close’la aynı kategoride olmak. (Glenn Close) çok uzun zamandır benim idolümsün ve böyle olmasını istemezdim. Bence muhteşemsin ve seni çok seviyorum. Hepinizi çok seviyorum. Teşekkür ederim. Benimle 20 yıldan fazladır uğraşan menajerim Lindy King, çok teşekkür ederim. Olive, Hildy ve bana hayır dediğim şeyleri yaptıran Brynna ama haklıydı. Anne ve babam, biliyorsunuz. Şu an evde beni izleyen çocuklarım. Tabii eğer izlemiyorsanız o zaman aferin ama umarım izliyorsunuzdur, bu bir daha olmayacak. Ve televizyondaki konuşmasının provasını yapan küçük kız, asla bilemezsin. Ben bir temizlikçiydim ve o işi seviyordum ama zamanımın büyük bir çoğunluğunu bunun hayalini kurarak geçiriyordum. Ah, lütfen sona erdirin. (konuşmasını bitirmesini isteyen prompter’ı yuhalıyor) Kocam Ed, en iyi arkadaşım, seni çok seviyorum. Sen 25 yıldır benim en iyi destekçimsin. Ağlayacak! Ben ağlamayacağım. Çok teşekkür ederim. Herkese, oyunculara ve ekibe. Teşekkürler. Çok teşekkürler. Lady Gaga! Ve Melissa! Teşekkürler.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yılki Oscar gecesinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Queen’in biyografisi Bohemian Rhapsody’deki Freddie Mercury canlandırmasıyla Rami Malek kazandı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, bu senenin En İyi Film Ödülü’nü alan Green Book’taki performansıyla Mahershala Ali’nin olurken, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü ise If Beale Street Could Talk’taki rolüyle Regina King’e gitti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU