İstanbul Valisi Yerlikaya: PTT ve eczaneler vasıtasıyla 8 milyon ücretsiz maske dağıtıldı

Koronavirüs salgınının farklı bir yaşam tarzını zorunlu kıldığını dile getiren Vali Yelikaya, “İstanbul’da meslek liseleri günde 500 bin maske üretiyor” dedi ve yürütülen çalışmaları anlattı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya / Fotoğraf: AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ile ilgili kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaptığı basın açıklamasında salgınının farklı bir yaşam tarzını zorunlu kıldığına işaret eden Yerlikaya, İstanbul genelinde tüm kurum ve kuruluşların virüs salgınıyla mücadeleye devam ettiğini kaydetti.

Maske kullanmanın öneminden bahseden Vali Yerlikaya, ücretsiz maske dağıtımında PTT ve eczanelerin rol üstlendiğine dikkat çekti.

Yerlikaya,  PTT şubelerinin toplam 500 bin maskeyi evlere dağıttığını, eczanelerden temin edilen maske sayısının ise 7.5 milyon olduğunu söyledi.

Yerlikaya bu akşama kadar 10 milyon maskenin dağıtılmış olacağını ifade etti.

Esnaf odalarına maske dağıtılıyor

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne 100 bin, Pazarcılar Odası’na 150 bin, Taksiciler Odası’na 200 bin, Fırıncılar Odası’na 150 bin, Su Satıcıları Odası’na 10 bin, HAVAŞ çalışanlarına 200 bin, Emlak Konut şantiyelerinde çalışan işçilere 150 bin, Bayrampaşa ve Kadıköy gıda hallerine 150 bin olmak üzere toplam 1 milyon 110 bin maske teslim edileceğini belirten Yerlikaya, 8 Organize sanayi bölgesine ve öncelikli sektörlerde bulunan 3 bin 34 firmaya 4 milyon 36 bin maske dağıtımına başladıklarını söyledi.

İstanbul’da meslek liseleri günde 500 bin maske üretiyor 

Şehirdeki 17 Teknik lisede günlük 500 bin maske üretimi yapıldığını vurgulayan Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı’nın 65 yaş ve üstü kişiler için hazırladığı kolonya ve maske paketlerinin dağıtımlarına devam edildiğini, bugüne kadar 926 bin paketin teslim edildiğini ifade etti.

Vali Yerlikaya şunları söyledi:

Sağlık çalışanlarımız, mücadelenin en ön safında. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için, otel, misafirhane, sosyal tesis ve yurtlarda, 5 bin 720 odayı onların hizmetine sunduk. Enterprise Türkiye tarafından 100 otomobil, 10 Minibüs, HAVAİST tarafından 100 otobüs, Otokoç tarafından 42 binek araç, Volvo Türkiye tarafından 30 SUV araç İl Sağlık Müdürlüğümüze bedelsiz olarak tahsis edildi.

 Vefa ekipleri 326 bin çağrıya yanıt verdi

Vefa Sosyal Destek ekiplerinin bu güne kadar 326 bin vatandaşımızın çağrısına cevap verdiğini kaydeden Yerlikaya, 310 bin kişinin temel ihtiyaçlarını evlerine teslim ettiklerini, 17 bin kişinin de bilgi talebinin karşıladığını söyledi.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU