TKP'den türbanlı aday eleştirilerine yanıt: Fatma Akın komünist bir işçi olduğu için aday gösterildi

Akın'ın Türkiye Komünist Partisi'nden aday olması din istismarı ve laiklikten sapma eleştirilerine neden oldu

TKP'nin İstanbul Güngören adayı Fatma Akın

Türkiye Komünist Partisi (TKP) 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul Güngören’de Fatma Akın’ı aday gösterdi.

Akın’ın başörtülü olması bazı eleştirilere yol açtı. TKP’den yapılan açıklamada “Fatma Akın'ın adaylığını ‘sonunda TKP'nin de yola gelip siyasette din istismarı ile barıştığını’ düşünerek alkışlayanlar için üzgünüz” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Fatma Akın’ın başörtülü olduğu için değil komünist bir işçi olduğu için aday gösterildiği ifade edildi. Akın’ın tekstil işçisi olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TKP'nin türbanlı adayı sıfatıyla anılan Fatma Akın arkadaşımız bir tekstil işçisidir. Hemen her tekstil işçisi gibi sıklıkla işsiz kalan, her tekstil işçisi gibi aşırı çalışma, patron zorbalığı ve sömürüyü yaşayan Fatma Akın, "bir türbanlı kadın aday" değildir. Parti eylemlerinde, bildiri dağıtımlarında hep ön safta olan yoldaşımız "türbanlı" olduğu için belediye başkan adayımız olmadı. Bir komünist işçiyi "türbanlı" olduğu için aday göstermemek bizim tercihimiz olamazdı. Bu yüzden aday oldu.”

 


Fatma Akın’ın Flormar işçilerinin eylemine destek verdiği bir görüntüsünün paylaşıldığı açıklamada “Başına sonuna bakmadan, "TKP laiklikten yan çiziyor" diyerek eleştiren ve partimize pek dostça bakmadığını anladığımız yurttaşlarımızdan da, "TKP de mi siyasete din karıştırmaya karar verdi" diyerek kaygılanan dostlarımızdan da komünist tekstil işçisi Fatma Akın gerçeğini daha yakından tanımalarını isteyebiliriz” denildi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU