Davutoğlu cephesinden yeni haberler var... O internet sitesi olta atmak için mi kuruldu?

Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı parti için düşündüğü isimlerden biriyle internet sitesi kuruldu ama Davutoğlu ekibi "Sitenin bizimle ilgisi yok" diyor

Ahmet Davutoğlu (Fotoğraf: AA)

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde yeni bir siyasi parti kurma çalışmaları devam ediyor. Partinin ilanı için 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin sonuçlarını bekleyen ekip bir yandan da teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. 

Independent Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, partinin ana omurgasını bir süre önce AK Parti ve Büyük Birlik Partisi saflarında siyaset yapan isimler oluşturacak. Yaklaşık 40 şehirde parti yönetimlerini kuran ekip parti programı ve tüzüğünü yazmaya başladı.

Partinin yönetim kademesinde ismi 31 Mart yerel seçimlerinde cumhur ittifakının Manisa büyükşehir belediye başkanlığı için adı geçen ancak aday olmayan eski AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, eski İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ile eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de bulunuyor.

Eski ekip toplandı

Bu isimlerin yanısıra Davutoğlu'nun yakın çalışma ekibinden Ali Sarıkaya, Taha Özhan ve Osman Sert de parti kurma çalışmalarına aktif şekilde destek veriyor. Yeni oluşumun önemli isimlerinden biri de gazeteci yazar Etyen Mahçupyan. Yeni partinin sosyal medya ve internet destek ekiplerinin de toplandığı ifade edildi.

İddiaya göre parti için birkaç isim alternatifi hazırlanmış durumda. Alternatiflerden ikisi "Yeni Bir Parti" ve "Yeni Birlik Partisi." 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu'nun kurmaya hazırlandığı partinin "yenilik" ve "değişim" kavramlarıyla seçmenin tercihlerini belirlemeye çalışacağı öngörülüyor. 

Yeni internet sitesi tartışma yarattı

Parti kurma hazırlıkları devam ederken yenibirparti.org isminde bir internet sitesi hayata geçirildi. "Türkiye'ye Uğur Getirecek" sloganıyla 4 yapraklı yoncayı logo olarak kullandığı görülen sitede "Kendisini merkez sağda konumlandıran ve dört eğilimi bir araya getirecek olan partimizin kuruluş çalışmaları devam etmektedir" denildi.


Ancak Davutoğlu'na yakın kaynaklar, söz konusu internet sitesinin kendileriyle herhangi bir ilgisi olmadığını savunarak konuyla ilgili bir medya çalışmasına başlanmadığını ifade ediyor. 

Türkiye siyasetinde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutyolu önderliğinde yeni siyasi partilerin kurulacağı iddiaları konuşulmaya devam ederken yayına giren internet sitesi kulisleri de hareketlendirdi. 

Sitenin amacı ne?

Davutoğlu'nun kurmaya hazırlandığı partinin isim alternatiflerinden birinin "Yeni Bir Parti" olduğu iddiasının hemen ardından aynı isimle yayına giren bu internet sitesinde "Biz Kimiz," "Niçin Yola Çıkıyoruz," Politika ve Vaatlerimiz" gibi konu başlıkları bulunuyor. Detaylı politika çalışmalarının yer aldığı sitede Avrupa Birliği için "İmtiyazlı Ortaklık Modeli"nin hedef alınacağı, zorunlu askerliğin üniversite mezunları için 2, diğer okul mezunları için 3 aya indirileceği ve bedelli askerik uygulamasının tamamen kaldırılacağı gibi vaatler bulunuyor. 

Siteye yeni oluşuma katılmak isteyenler için bir e-posta linki de konulmuş. 

Yeni bir parti kurma hazırlığında olan kaynaklara göre, bu kim oldukları meçhul olan bir siyasi oluşumun insanları üyeliğe davet etmesi normal bir durum değil. Bir başka iddiaya göre ise söz konusu internet sitesi, yeni partiye katılmak isteyenleri tespit etmek için kurgulandı.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU