Trump başkanlık kampanyasına 2 milyon dolar bağışlayan iş kadınını BM Büyükelçiliği’ne aday gösterdi

ABD’nin en önemli ikinci diplomatik görevini eski bağışçısına emanet eden Trump: Kelly’nin ülkemizi en üst seviyede temsil edeceğinden şüphem yok

Fotoğraf: Reuters

Donald Trump, ABD Başkanı seçildiği 2016 seçimleri sırasında kampanyasına 2 milyon dolar (10,5 milyon Türk Lirası) bağışlayan Cumhuriyetçi iş kadını Kelly Knight Craft’ı BM Büyükelçiliği’ne aday gösterdi.

Trump, ülkenin en üst düzey ikinci diplomatik görevi için Nikki Haley’den boşalan koltuğa önce Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’i uygun görmüştü. Nauert’in yarıştan çekilmesiyle birlikte Trump'ın bu görev için önerdiği yeni isim Kelly Knight Craft oldu.

Atama kararını Twitter’dan duyuran Trump “Kelly ulusumuzu temsil eden olağanüstü bir işe imza attı. Onun liderliğinde ülkemizin en üst seviyede temsil edileceğinden şüphem yok” ifadelerini kullandı.

Trump ya da önceki başkanlar döneminde ABD’nin çıkarlarını uluslararası düzeyde temsil etme görevinin büyük bir siyasi bağışçıya verilmesiyle ilk kez karşılaşılmıyor.

Eski başkanlardan George W. Bush döneminde yedek delege olarak atandığı BM’de Afrika konularına odaklanan Craft, 2017 yazında ABD’nin Kanada Büyükelçisi olarak atandığında ise bu göreve getirilmiş ilk kadın unvanını kazanmıştı.

Craft, Trump kampanyasına 2 milyon dolar bağışlamadan önce 2016 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin diğer aday adaylarından Florida Senatörü Marco Rubio’yu destekliyordu.

Reuters, Craft ve eşinin bazı adaylara bağış yaptığı Kentucky eyaletinde Cumhuriyetçi çevrelerin yakından tanıdığı bir isim olduğunu aktardı.

Haber ajansı ayrıca, Craft’ın Nikki Haley gibi kabine seviyesinde bir pozisyona sahip olup olmayacağının henüz netleşmediğini bildirdi.

Son zamanlarda verdiği bir röportaj sırasında kendisine iklim değişikliği konusundaki fikri sorulan Craft, “bilim dünyasının iki kesimine de inandığını” söylemişti.

Trump’ın BM Büyükelçiliği’ne aday gösterdiği Kelly Knight Craft’ın bu görev için Senato’dan onay alması gerekiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU