Müslüman kadınlara özel spor dersi başlatan İngiliz antrenör ölüm tehditleri alıyor

“Bu durum beni paranoyak ve endişeli hissettiriyor. İş yerinden çıktığımda beni dışarıda bekleyen herhangi biri olabilir. Arabamın lastiklerini yarmak için silah taşıyorlarsa, daha neler yapabilirler?”

Fotoğraf: My Salaam 

Müslüman kadınlar için spor dersleri başlatan bir antrenör, Instagram üzerinden aşırı sağcı İngiliz aktivist Tommy Robinson’ın saldırısına uğradı. Bu olayın ardından Robinson taraftarları kadın antrenörü ırkçı taciz ve ölüm tehdidi bombardımanına tuttu.

Nottingham şehrinde kişisel antrenörlük yapan 30 yaşındaki Bianca Jade, kadınlara yönelik spor dersleri için hazırladığı el ilanını Robinson’ın sosyal medyada paylaşması üzerine hakarete uğradığını söyledi.

Fitness eğitmeni Jade, günde yaklaşık 250 kez arandığını, Facebook, Instagram ve WhatsApp üzerinden sürekli mesajlar aldığını ve insanların onu FaceTime üzerinden bile aramaya kalktığını belirtti.

Arayanlara Müslüman olmadığını söylediği halde küfür etmeye devam ettiklerini söyleyen Jade’in 3 hafta önce ders afişlerini astıktan sonraki gün arabasının lastikleri patlatıldı.

Jade konuyla ilgili şunları söyledi:
 

“Bu durum beni paranoyak ve endişeli hissettiriyor. İş yerinden çıktığımda beni dışarıda bekleyen herhangi biri olabilir. Arabamın lastiklerini yarmak için silah taşıyorlarsa, daha neler yapabilirler?”


Dün akşam telefonda bir adamın kendisini kollaması gerektiğini söyleyen Jade sözlerine şunları ekledi:

 

“Bana ırkçı isimler takıyorlar ve ülkeme geri dönmem gerektiğini söylüyorlar. Ben İngilizim. Burada doğdum. Müslüman değilim. Ölüm tehditleri alıyorum.”


Üç yıldır spor salonunda çalışan fitness eğitmeni, Müslüman kadınların spor salonunda erkeklerin önünde bazı egzersizler yapmaktan rahatsız olduklarını fark ettiği için bu dersleri açmaya karar verdiğinin altını çiziyor.

Jade şöyle diyor:

 

“Egzersiz yaparken bazen gözünü dikip bakan birçok erkek görebiliyorum. Kadın bakış açısıyla bunun nasıl bir his olduğunu anlıyorum. Üstelik bir de Müslümansanız bu durum daha zor olabilir. Bu kursları açıyorum, böylece kadınlar başörtülerini çıkartabiliyor ve egzersiz yaparken kendilerini rahat hissediyorlar. Ancak insanlar medyadaki Müslüman kız Şamima Begüm hakkındaki haberleri görüyor ve Müslümanları damgalıyorlar. Çok cahiller.”

 

Kursuna katılmak isteyen her kadına her zaman açık olduğunu söyleyen Jade, Robinson'un kendisini hedef göstermesinin ardından taciz ve hakaretlerin başladığına dikkati çekti.

Jade polise şikayette bulunduğunu ve polisin olaya gerçekten destekleyici yaklaştığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Suçlamalara ilişkin The Independent’ın yorum talebine ise İslam karşıtı aktivist Robinson şöyle yanıt verdi:

 

“Siz sahte habersiniz.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU