Sarah Jessica Parker yaşadığı cinsel tacizi anlattı: Kendimi nasıl savunacağımı bulmak zorundaydım

53 yaşındaki ünlü oyuncu Hollywood’da yaşananlardan kendine düşen payı aldığını söyledi

Sarah Young – The Independent

Sarah Jessica Parker, Hollywood’da yaşadığı cinsel tacizi anlattı ve “payına düşeni aldığını” söyledi.

"Here and How" adlı yeni filminin tanıtımı için röportaj veren Parker, sektörde kendi yaşadığı cinsel taciz hakkında açıklamalarda bulundu. Parker şu ifadeleri kullandı: 

“Evet, ben de payıma düşeni aldım. Hepimizin duyduğu en üzücü hikayelerden bazılarıyla karşılaştırılabilecek hiçbir şey yaşamadım. Ama kesinlikle kendimi nasıl savunacağımı bulmaya çalışmak zorunda kaldım.”

Hollywood’daki cinsel tacizlerden “uzun zamandır” haberdar olduğunu söyleyen Parker, “Yaygın değildi ama bunun kültürel ve içerden bir sorun olduğunu uzun zamandır biliyordum” dedi.

Parker ayrıca film sektöründeki değişimi desteklemeye kararlı olduğunu belirterek, ücret eşitliği, güvenli çalışma ortamları ve sektördeki kadınlar için daha iyi bir eğitim çağrısında bulundu.

Bir döneme damga vuran Sex and the City dizisindeki Carrie Bradshaw karakteriyle büyük çapta bir üne kavuşan Sarah Jessica Parker, Hollywood’da cinsel istismarlara karşı başlatılan Me Too ve Time’s Up kampanyalarıyla ilgili daha önce de konuşmuş ve dizideki karakteri Carrie Bradshaw’un bu konuda “söyleyecek çok şeyi” olacağını ifade etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

The Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU