Demokratik Sol Parti'nin Üsküdar adayı oyuncu Güven Hokna oldu

Aksakal, parti genel merkezinde tiyatro sanatçısı Güven Hokna ile görüştü

Fotoğraf: AA

Görüşmenin ardından genel merkez önünde Hokna ile basın toplantısı düzenleyen Aksakal, DSP'nin son günlerde meşhur bir parti haline geldiğini söyledi, "31 Mart günü sandıklardan güvercinler uçacak inşallah” dedi.

"Bizim seçimlere katılmamızdan rahatsız olan bir kesim var" diyen Aksakal, DSP'nin 33 yıldır bu ülkede siyaset yapan ve defalarca ülke yönetiminde bulunan bir parti olduğunu söyledi.

DSP geçmiş dönemlerde, Ordu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Şişli'yi yönetti. O dönemde bu kentler belediyeciliği ve dürüst hizmeti o yaşamıştı. 31 Mart seçimlerinde de yine toplumun sevdiği, saydığı, değer verdiği adaylarımızla ve dürüst, yurtsever kalmayı başarabilmiş DSP olarak seçimlere katılacağız. Belki bu konuda çevreye rahatsızlık vermiş olabiliriz, onun için de özür dileriz." 

Daha sonra Üsküdar Belediye Başkan adayı Güven Hokna’ya başarılar dileyen Aksakal, Hokna ile DSP'nin Üsküdar'da "Cumhuriyet kent" projesini hayata geçireceğini açıkladı.

Hokna ise Üsküdar'ın köklü ve kültürel geçmişi bulunan bir semt olduğunu vurguladı ve "Üsküdar seçimlerde müthiş bir patlama yapacak. İnşallah biz de buna vesile oluruz” dedi.

Güven Hokna kimdir?

1967 yılında Ankara Üniversitesi Konservatuarı'ndan mezun oldu. 35 sene Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. 

Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınan ve Eşkıya filmiyle adını duyuran sanatçı, İkinci Bahar'da Neriman ve Yaprak Dökümü'nde Hayriye Hanım rolüyle TV izleyici tarafından da tanındı. 

Hokna, sinema filmi ve dizilerde rol almayı sürdürüyor.

 

DAHA FAZLA HABER OKU