Soylu suç duyurusunda bulundu, Bekaroğlu’na fezleke hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla fezleke düzenledi

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, Bekaroğlu'nun 16 Haziran 2018'de, twitter’dan İçişleri Bakanı Soylu hakkında "Allah belanı versin, utanmaz; ajan provokatörlük yapma" şeklinde paylaşım yaptığı belirtildi.

Bekaroğlu’nun bu paylaşımı 16 Haziran 2018 tarihinde, Soylu’nun Suruç’ta yaşanan olayların nedenini Muharrem İnce olarak gösterdiği sözleri üzerine yaptığı görülüyor.  
 


Soylu'nun Bekaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Fezlekede yürütülen soruşturma sonucunda paylaşımın, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçunun işlendiği ve yeterli derecede delil niteliğinde olduğuna karar verildiği de yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fezleke, Anayasa'nın 83. maddesine istinaden Bekaroğlu'nun milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. 

Bekaroğlu dün de (21 Şubat 2019) Süleyman Soylu için aynı sözleri, Ankara’da gözaltına alınırken polis tacizine uğrayan Merve Demirel’e “proje kadın” dediği için söylemişti.

DAHA FAZLA HABER OKU