Sarıyer Belediyesi: Mama desteğimiz de bir yere kadar, lütfen evinizde piton ya da yavru aslan beslemeyiniz

İstanbul’da İranlı bir mankenin kaldığı lüks rezidansta bulundurulması özel izne tabi olan bir yavru aslan ile piton yılanı bulundu. İranlı manken ile yakalanan diğer 2 kişiye "Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapıldı

Sarıyer'de rezidansında yavru aslan ve piton besleyen İranlı Qazal Y. hakkında "Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapıldı. Sarıyer Belediyesi'nin Twitter hesabından, Qazal Y.'ye yapılan işlemin duyurulduğu haberi alıntılanarak, "Mama desteğimiz de bir yere kadar. Lütfen evinizde piton ya da yavru aslan beslemeyiniz" denildi.

İstanbul’da İranlı bir mankenin kaldığı lüks rezidansta bulundurulması özel izne tabi olan bir yavru aslan ile piton yılanı bulundu. İranlı manken ile yakalanan diğer 2 kişiye "Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapıldı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran’da mankenlik yapan Qazal Y. (22) ile beraberindeki Mohammad Ali R. (37) ve Kian M. (36) adlı İranlıların alınıp satılması ve beslenmesi özel izne tabi olan aslan ve piton yılanını yasa dışı yollarla yurda getirerek Sarıyer’de bir evde besledikleri yönünde istihbarat aldı.

Şüphelileri adım adım izleyen polis, tropikal bölgelerde yaşayan yavru aslan ile piton yılanının evde bekletildiğini belirledi. Polis, önceki gün Sarıyer Maslak’taki lüks rezidansa düzenlediği operasyonda yavru aslan ile pitona el koydu. Baskın sırasında kaçmaya çalışan İranlı manken ile beraberindeki 2 kişi ise gözaltına alındı. Kaçakçılık polisi, Qazal Y., Mohammad Ali R. ve Kian M.’ye 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yaptı. Evdeki aramada bulunan aslan yavrusu ile piton ise Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yakalanan İranlıların ise adli makamlarca serbest bırakıldığı öğrenildi.

Sarıyer Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, sokak hayvanlarına ve evcil hayvanlara yapılan mama yardımlarına atıf yapılarak, gözaltı işleminin duyurulduğu haber alıntılanıp, "Değerli ilçe sakinlerimiz, Mama desteğimiz de bir yere kadar. Lütfen evinizde piton ya da yavru aslan beslemeyiniz." denildi.


İHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU