"Cesetler nereye koyulacak?" sorusunun sorulduğu ABD’de market zincirinden soğutuculu TIR bağışı

Yardım, New Jersey’de her gün yüzlerce insan ölmeye başlayınca geldi

En fazla koronavirüs teşhisinin konulduğu ABD'de ölenlere ne olacağı sorusu ağırlık kazandı (AP)

ABD’nin bilinen zincir market markalarından Wawa, 16 metre uzunluğundaki bir soğutuculu tırı New Jersey yönetimine bağışladı. 

New Jersey Valisi Phil Murphy, çarşamba günü yaptığı konuşmada şirkete teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı:

Kaybettiğimiz sevdiklerimizin bedenlerini korumak için, morgların ve cenaze evlerinin üzerindeki baskıyı kaldırmak gerekiyordu ve soğutuculu kamyonlara duyduğumuz ihtiyacı büyük üzüntü hissederek gördüler.
Düşünülemeyene hazırlanmamız gerektiği gerçeği, bir acayip. Fakat Wawa gibi yardıma hazır kurumsal yurttaşlarımızın olması paha biçilmez.

Wawa da sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, bağışlanan tırın geri alınmayacağını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkenin kuzeydoğusunda yaklaşık 9 milyon kişinin yaşadığı eyalette her gün yüzlerce kişi koronavirüs yüzünden yaşamını yitirmeye başladı. Sadece New Jersey’de 55 bin civarında kişiye koronavirüs teşhisi konurken, ölü sayısı 2 bine yaklaştı.

467 bini aşkın kişiyle en fazla kayıtlı koronavirüs vakasının açıklandığı ülke konumuna gelen ABD’de, 16 bin 700’ü aşkın virüs taşıyıcısı yaşamını yitirirken, 26 bin 500'den fazla kişi de iyileşti. 

ABD Federal Acil Durum Yönetim Ajansı geçen hafta morgların yükünü hafifletmek için New York kentine 85 tane soğutuculu tır göndereceğini açıklamıştı.

Independent Türkçe, Philadelphia Inquirer

DAHA FAZLA HABER OKU