The Walking Dead son bölümde önemli bir karakterin kaderini değiştirdi

The Walking Dead TV dizisi an itibarıyla çizgi romanda Gabriel’ın öldüğü noktada

The Walking Dead yayımlanan son bölümünde, çizgi roman serisindeki başat bir ölümü kıl payı atladı.

Beta’nın, selefinin başladığı işi bitirmek için Whisperer’ların liderliğini alması ve Alexandria’ya doğru bir zombi taarruzu başlatmasıyla The Walking Dead son haftalarda olay örgüsünü kademe kademe bir doruk noktasına doğru geliştirdi.

Bu esnada Eugene, Yumiko ve Ezekiel, uzaklarda kurulu başka bir büyük topluluk olan Commonwealth’le ilk iletişimi kurmak için diplomatik (belki bazıları için de romantik) bir yolculuktalar.

Maalesef zombi istilasının gelişimi gerçek hayattaki bambaşka bir virüs nedeniyle duraksadı, The Walking Dead’in 10. sezon finali koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi.

The Walking Dead 10. sezon, Robert Kirkman’ın orijinal çizgi romanının ana hikayesine genel hatlarıyla bağlıydı. Commenwealth’e gitme görevi ve Princess’le karşılaşma orijinaline yeterince uygun şekilde uyarlanmıştı, Beta’nın Alexandriea’yı işgali de çizgi romandaki olaylarla yaklaşık olarak aynı.

Öte yandan The Walking Dead’in mevcut sezonu epey büyük birtakım sapmalara da sahne oldu. Michonne’un Rick Grimes’ı bulmak için yola çıkması tamamen televizyona özgü bir olay. Ayrıca çizgi romanda Alexandria zamanında boşaltılamıyor, sakinleri zombilerin saldırısına göğüs germek zorunda kalıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Walking Dead’in iki mecrası arasında bir başka büyük fark Peder Gabriel Stokes’un akıbeti, Seth Gilliam’ın canlandırdığı, şimdi sağ ve iyi durumda olan karakter, çizgi roman versiyonunun kaderini paylaşmamayı resmi olarak başardı.

Orijinal hikayede Gabriel, Whispererlarla savaş doruk noktasındayken, nöbette olduğu sırada Beta’nın bir grup zombiyi Alexandria’ya yönlendirdiğini fark ediyor. Panik içinde ayağı takılıyor ve kırık bir ayak bileğiyle gözetleme kulesinin merdiveninde asılı kalıyor. Beta, çaresiz haldeki Gabriel’ın gövdesini bir kesikle açıyor ve onu bir pinyata gibi, zombi sürüsüne bırakıyor.

Bu sonun televizyonda Gabriel’ın başına gelmeyecek olmasının birkaç nedeni var. En başta, Gabriel’ın hikayedeki işlevi halihazırda başka karakterler tarafından yerine getirilir durumda. 10. sezonun yayımlanan son bölümünde (The Tower) Aaron ve Alden ikilisi Beta ev Whisperer’ları gözetlemekle görevlendirilmiş ve grubun geri kalanına istihbarat vermek için kendilerine ait başka bir kulede konuşlanmış durumdalar.

Aaron ve Alden, Gabriel’ın çizgi romandaki büyük hatasına benzer şekilde Whispererlar’ın Alexandrialıların güvenli bölgesine doğru hareket ettiğini fark edip arkadaşlarını uyarmak için harekete geçiyor ama tam olarak ayakları takılmasa da sinyali veremeden Whispererlara yakalanıyor. Bu da gözetleme faaliyetlerini Gabriel’ınki kadar beyhude hale getiriyor.

Gabriel’ın çizgi romandaki ölümünün uyarlanma ihtimalinin birkaç sezondur düşük olduğu görülüyordu. Rick Grimes’la Negan arasındaki savaşın doğum sancıları esnasında The Walking Dead’in şerifi, Saviorlar’dan birini bir gözetleme kulesinden baş aşağı asılmış halde bulmuştu, sahne görsel olarak Gabriel’ın çizgi romandaki ölümüne tekinsiz bir benzerlik taşıyordu. Sahne zaten kullanılmışken Gabriel’ın aynı şekilde ölmesi zaten çok mümkün değildi.

The Walking Dead’in Gabriel’ın ölümünün koşullarını ve zamanını değiştirmesi çok büyük sürpriz değil. Papazın çizgi versiyonu Alexandria’daki pek çok yüzün arasında bir arka plan figürüydü, birkaç fasikül boyunca ayinden ayine görünüp sonra yine kaybolan bir karakterdi. 

Belki çok sayıda okurun, ölüm sahnesi gündeme gelene kadar Gabriel’ı muhtemelen unutmuş olduğu bile söylenebilir.

Karakter, The Walking Dead televizyon dizisindeki ilk zamanlarında da benzer bir profil sergiliyordu ama Rick, Carl ve Maggie gibi karakterlerin yokluğunda TV’deki Gabriel özgün bir karakter, hem ciddi bir lider figürü, hem de gerçek bir “sert çocuk” haline geldi. 

The Walking Dead 10. sezon an itibarıyla koronavirüs salgınından dolayı askıya alınmış durumda.

 

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU