Akşener: Bilim Kurulu tam karantina istedi, Erdoğan reddetti

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Bilim Kurulu’nun koronavirüs salgını nedeniyle tam karantina istediğini ancak cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reddettiğini iddia etti

Meral Akşener / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na bağlı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tam karantina isteğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu talebi reddettiğini iddia etti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuşan Akşener, koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bilim Kurulu'nun önerileri Erdoğan'a bağlı" diyen Akşener "Tam karantina istediklerini bizler biliyoruz. Bunun yerine getirilmesi gerekirdi. Ama Erdoğan bunu reddetti” dedi.

“Bilim Kurulu üyeleri gereğini yapsın”

Bilim Kurulu üyelerine önerileri milletle paylaşma çağrısında bulunan Akşener, “Eğer dedikleri olmuyorsa da istifa etmek zorundalar. Onlar siyasi bir makam değil, onlar bilim insanı. Çoğu da ona buna mecburiyeti olan insanlar değil. Bu kişiler eğer dedikleri olmuyorsa bunun da gereğini yapmaları lazım. Çünkü Türk bilim dünyası bunun vebalini taşıyamaz" şeklinde konuştu.

“Sizin dediğinizi yapmayacağım kardeşim' diyor”

Bu dönemin sırt sırta verilmesi gereken bir dönem olduğunu ifade eden Akşener, devamında şu ifadelere yer verdi:

"Biz Sayın Erdoğan'ın düşmanı değiliz. Dolayısıyla yapılabilecek konularda biz de bildiklerimizi paylaşmayı sürdürüyoruz. Ama kırmızı kuvvetler mavi kuvvetler dili devam ediyor. Acemi oldukları ortaya çıktı. 'Sizin dediğinizi yapmayacağım kardeşim' diyor. Ama muhalefet partisinin de akıllı önerileri var" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU