Koronavirüs salgınının Stephen King’in yeni romanı üzerinde beklenmedik bir etkisi olmuş

Stephen King, yeni kitabının olay örgüsünde koronavirüs nedeniyle değişikliğe gitmek zorunda kaldığını söyledi

(AP)

Korku edebiyatının usta isimlerinden Stephen King, yeni kitabında koronavirüs salgını nedeniyle bazı değişikliklere gitmek zorunda kaldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

King, 1978 tarihli romanı The Stand’le salgın konusuna halihazırda değinmişti. Bu romanın karakterlerine musallat olan veba, koronavirüse göre daha şiddetliydi.

Screen Rant'a göre gerçek dünyada koronavirüs 72 yaşındaki King’in üzerinde yaratıcılık seviyesinde etkili oldu. Tecrit, yazarın yeni romanı üzerinde yoğunlaşmasını teşvik ederken, salgın nedeniyle kitabın konusunda bazı değişiklikler yapıldı.

NPR’ye konuşan Stephen King, yeni romanındaki olayların 2020’de geçtiğini belirterek şöyle devam etti:

Sonra bu şey ortaya çıktı. Hemen geri dönüp yazdığım kopyayı inceledim. Ve gördüm ki karakterlerimden ikisi gemiyle seyahate çıkıyor. Ve, ‘Yok, kimsenin bu yıl gemiyle seyahate çıkacağını sanmıyorum’ diye düşündüm. Ve böylece her şeyi kontrol edip olay örgüsünü hemen, insanların toplanıp bir araya gelebildiği 2019 yılına çektim. Böylece hikaye işleyecekti.

Tecridin en azından yaratıcı zihinler üzerinde olumlu bir etkisi olmuş görünüyor.

George R.R. martin de sosyal izolasyondan istifade edip bir sonraki Game of Thrones romanı The Winds of Winter üzerinde çalışmaya yoğunlaştığını belirtmişti.

Martin bloğunda paylaştığı mesajda, “Doğruyu söylemek gerekirse vaktimi gerçek dünyadan çok Westeros’ta geçiriyorum, her gün yazıyorum. Yedi Krallık’ta işler epey çetin ama belki burada geldiği hal kadar değil” diye yazmıştı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU