Estonya polisi Neonazi çetesinin liderini tutuklayamıyor çünkü 13 yaşında

Pek çok ülkeden katılımcıları olan Feuerkrieg Division’ın kurucusu yakalandı fakat tutuklanamıyor

Polis, Ocak'ta çocuğun evine gitti (Der Spiegel)

Estonya’nın Eesti Ekspress gazetesi, ondan fazla ülkeden üyesi olan Neonazi çetesi Feuerkrieg Division’ın kurucusu ve liderinin kimliğinin saptandığını duyurdu

Commander (Kumandan) mahlaslı çocuk, 13 yaşında olduğu için Estonya kanunlarına göre cezai sorumluluğa sahip değil. Bu yüzden de kendisine yaptırım uygulanamıyor.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yayımlanan habere göre, 13 yaşındaki çocuk yeni üyelerin bulunmasından ve çeteye katılmasından sorumluydu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Almanya, Litvanya, Polonya, Hırvatistan, Hollanda, Letonya gibi pek çok ülkeden onlarca kişinin katıldığı Feuerkrieg Division, internet temelli bir oluşum. 

Çoğu üyesinin 20 yaşının altında olduğu tahmin ediliyor fakat hiç de masum sayılmazlar. 2018 yılının ekim ayında kurulan Neonazi çetesinin üyelerinin nasıl patlayıcı yapılacağı ve silah edinileceği konusunda birbirleriyle paylaşım yaptıkları saptandı.
 

0b917532-5226-41ac-9d03-b6aa9596c2cc_w1510_r1.32688927943761_fpx65.5_fpy54.93.jpg
13 yaşındaki çete lideri, Ekim'de yaptığı paylaşımda bu silahlara sahip olduğunu iddia etmişti (Der Spiegel)


Feuerkrieg Division 8 Şubat’ta dağıldığını açıklasa da, üyelerinin kendi aralarındaki yazışmalarda yeni bir isimle devam edeceklerini söylediği belirlendi. 

Der Spiegel, Eesti Ekspress

DAHA FAZLA HABER OKU