​Filistin'den sevindirici haber: İlk kez yeni vakaya rastlanmadı

Filistin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Kemal eş-Şahra, koronavirüs tedavisi gören 263 hasta arasından 44 kişinin daha iyileşerek taburcu olduğunu bildirdi

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhem, ülkede ilk kez yeni tip koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıkladı.

Mulhem, dün yaptığı açıklamada, Filistin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının 263’te kaldığını belirterek, ilk kez yeni bir vakaya rastlanmadığını belirtti.

Vaka eğiliminin düşüş gösterdiğini söyleyen Mulhem, mevcut rakamların endişe verici olmadığını ve hastaların durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Filistin’de önümüzdeki günlerde vaka eğilimindeki düşüşün sürmesi bekleniyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Kemal eş-Şahra, koronavirüs tedavisi gören 263 hasta arasından 44 kişinin daha iyileşerek taburcu olduğunu bildirdi.

Taburcu olanlarla birlikte vaka sayısının 219’a gerilediğini belirten Şahra, teşhis konulan 89 kişinin işgal altındaki topraklardan gelen işçilerden oluştuğunu söyledi.

Şahra’nın açıklamasına göre, 103 kişi kalabalık ortamlarda etkileşimde bulunduğu için, 29 kişi yolculuk sonucu ve 40 kişi de Beytüllahim’i ziyaret eden turistlerle temasta bulunması nedeniyle hastalandı.

Şahra ayrıca tedavi gören hastalar arasında İsrail tarafından serbest bırakılan bir rehine ile Nablus kentinde çalışan bir sağlık görevlisinin de bulunduğunu aktardı.

Filistin Dışişleri ve Göçmenler Bakanlığı’na bağlı yetkili bir çalışma ekibi tarafından yapılan yazılı açıklamada, hastalık teşhisi konulan yurtdışındaki Filistinlilerin sayısının 524’e yükseldiği, 24 kişinin de virüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, İsviçre’nin Cenevre şehri ile Avusturya’da birer vakanın görülmesiyle birlikte ABD dışındaki ülkelerde görülen Filistinli hasta sayısının 157’ye yükseldiği, ABD dışındaki ülkelerde görülen ölüm sayısının da 8’e ulaştığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, ABD’de son olarak 15 Filistinliye daha koronavirüs teşhisi konulması sonucu vaka sayısının 367’ye yükseldiği, New Jersey eyaletinde Filistinli bir kadının ölümüyle birlikte can kaybının 16’ya çıktığı kaydedildi.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU