Erdoğan: Görünmez bir düşmana karşı savaşıyoruz, bu savaşı kazanacağız

"Aldığımız tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor" diyen Erdoğan, Türk Konseyi'nin pratik çözümler üretmesi gerektiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu / Fotoğraf: İletişim Başkanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Liderler Zirvesi'nde video konferans yoluyla konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, "Görünmez düşmana karşı zor bir savaş yürütüyoruz. Türk Konseyi Zirvesi koronavirüs salgınıyla mücadelede dayanışmamızı perçinleyecektir” dedi.

“Allah'ın izniyle koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız, ardından da yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız” diyen Erdoğan, ekonomiye ilişkin olarak şunları söyledi:

Aldığımız tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle ulaştırma, gümrük sınır geçişleri gibi alanlarda halk sağlığını gözetmek suretiyle olabilecek en pratik çözümleri en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz.

Bakü-Tiflis- Kars hattı üzerinden mevcut yüke ek günlük 3 bin 500 ton yükün taşınabilmesi için çalışmalar yapıyoruz." diyerek, "Bu sıkıntılı dönemler de inşallah kısa sürede bitecek, çok daha aydınlık ve huzurlu günler bizleri kucaklayacaktır. Konsey üyelerimizden geçiş belgesi kotası, geçiş ücretleri, sürücü vizeleri gibi konularda kolaylık sağlamalarını bekliyorum.

Erdoğan, konseyin siber güvenliğin geliştirilmesi ve uygulanması konusunda da rol alabileceğine dair inancını ifade etti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU