Black Widow’un Avengers: Endgame’den çıkarılan alternatif ölüm sahnesi sosyal medyada yayımlandı

Sahne, sinemadaki versiyondan epey farklı ve açıkça daha kötü

(Marvel/Disney)

Avengers: Endgame hayranları artık Black Widow’un (Scarlett Johansson) alternatif ölüm sahnesini izleyip sinemalarda gördükleri versiyondan ne kadar farklı olduğunu keşfedebilir.

Avengers: Endgame yaklaşırken Marvel hayranları bazı sevilen karakterlere veda edileceğinden emindi. Ancak yine de Natasha’nın, filmin finalindeki epik savaş sahnesinden önce ölmesi şaşkınlık yaratmıştı.

Screen Rant’ta yer alan habere göre Natasha’nın alternatif ölüm sahnesi, Disney+’ta daha önce yayımlanmıştı ancak MCU Perfect Clips & GIFs (Marvel Sinematik Evreni Mükemmel Videolar ve GIF’ler) adlı Twitter hesabı videoyu sosyal medya kullanıcıları için dün yayımladı.

 

 

Filmin sinemalardaki versiyonunda Natasha ve Clint Barton (Jeremy Renner), tüm Sonsuzluk Taşları’nı Thanos’tan önce bir araya getirme hedefiyle Ruh Taşı’nı ele geçirmek için Vormir’e gitmişti.

Ruh Taşı’nı ele geçirmenin ağır bedelini (taşı elde edebilmek için en çok sevdiğin şeyi kaybetmen gerekir) öğrenmelerinin ardından iki kahramanımız da kendini feda edebilmek için karşı karşıya gelmişti. Bu karşılaşmanın galibi Natasha olmuş ve yolculuğu böylece son bulmuştu.

Natasha’nın ölümü Marvel hayranları arasında tartışma konusu olmuş, bazıları bu sonun, karakter için adil olmadığını söylemiş bazılarıysa ölmesi gerekenin Clint olduğunu belirtmişti.

Ancak Avengers: Endgame yazarları Christopher Markus ve Stephen McFeely, bu sonun Natasha’nın karakter gelişimine uygun olduğunu vurgulamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avengers: Endgame’in Natasha’ya layık gördüğü final tartışıladursun, bu vedanın silinen alternatif sondan daha iyi olduğu kesin.

Alternatif son gereksiz şiddet (tüm o vurulma anlarına ne gerek var?) içeriyor ve beklenen duygusal yoğunluğu da veremiyor.

Sahnenin Natasha ve Clint açısından birbirleri için ne kadar önemli olduklarını yansıtması gerekiyor ki Natasha da bu yüzden kendini feda ediyor.

Silinen sahnedeyse ikili Thanos’un askerleriyle savaşmaktan birbirleriyle iletişime bile geçemiyor. İki en yakın arkadaşın arasında yürek burkan bir sahne yerine bu daha çok bir diğer dövüş sahnesinden öteye gitmiyor.

Üstelik sahne kimin öleceğine dair bir soru işareti de bırakmıyor. Natasha her karede Clint’ten önde ilerliyor. Bu yüzden kendini feda edecek kişinin o olduğu halihazırda bilinmiş oluyor.

Neyse ki Marvel hayranlarının Natasha özlemi çok sürmeyecek. Black Widow'un uzun zamandır beklenen ve mayısta vizyona girecekken koronavirüs salgını nedeniyle gösterimi ertelenen solo filmi kasımda seyircisiyle buluşacak.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU