Maaşını indirmediği için sözleşmesi feshedilen Djourou, Sion'u mahkemeye verdi: Para peşinde koşan insanlar değiliz

İsviçreli futbolcu Johan Djourou, koronavirüs nedeniyle lige verilen arada maaş indirimine gitmediği için sözleşmesini fesheden Sion'la mahkemelik oldu

Johan Djourou / Fotoğraf: AA

Fildişi Sahili asıllı İsviçreli futbolcu Johan Djourou, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle lige verilen arada maaş indirimine gitmediği için sözleşmesini fesheden Sion'u mahkemeye verdi. 

Johan Djourou, İsviçre basınına yaptığı açıklamada, itibarının zedelendiği gerekçesiyle Sion'a dava açtığını kaydederek, şöyle konuştu:

Tazminat kazanmak veya takıma geri dönmek için davacı olmadım. Amacım yanlış bir durumu mahkemede düzeltmek. Ben ve takım arkadaşlarım para peşinde koşan insanlar değiliz.

33 yaşındaki oyuncu, davayı kazanması durumunda alacağı parayı bir yardım kuruluşuna bağışlayacağını belirtti.

Ne olmuştu?

İsviçre Süper Ligi ekibi Sion, Kovid-19salgını nedeniyle maçların ertelenmesinden dolayı futbolculara maaşlarda indirime gidileceğini bildiren bir mesaj gönderdi.

Kulüp, tüm takımın onayladığı maaş kesintisi teklifini kabul etmeyen Christian Zock, Alex Song, Pajtim Kasami, Ermir Lenjani, Xavier Kouassi, Birama Ndoye, Johan Djourou, Mikaël Facchinetti ve Seydou Doumbia'nın sözleşmesini feshetti.

Sion, İsviçre Süper Ligi'nde son maçını 23 Şubat'ta deplasmanda Lugano ile oynadı. 

Kulüp, 10 takımın yarıştığı ligde topladığı 23 puanla 8. sırada bulunuyor.

Ligde oynadığı son 7 müsabakada galibiyet elde edemeyen ve küme düşme hattının hemen üzerinde bulunan Sion'un, ligin yeniden başlaması halinde kalan 13 maçlık periyotta ne yapacağı merak konusu oldu.  

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU