Yemen'de ilk koronavirüs vakası resmen duyuruldu

Koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından El-Şehr bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Yemenli doktor ve hemşireler, Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönderilen solunum cihazını inceliyor / Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, Arap Baharı'ndan sonra çatışmanın, krizin, savaşın ve kaosun bitmek bilmediği Yemen'e de sıçradı.

Bakanlık DSÖ ile koordineli çalışıyor

Yemen Sağlık Bakanı Ahmed el-Ansi, yaptığı yazılı açıklamada, Yemenli bir gencin virüse yakaladığını belirterek, bunun ülkede saptanan ilk vaka olduğunu belirtti.

Virüsün bölgedeki yayılmasına değinen Ansi, şunları kaydetti:

"Bölgeyi tamamıyla tehdit eden virüse karşı Koronavirüsle Mücadele Operasyon Dairesi kuruldu. Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ile koordinasyon halinde virüsle mücadele etmeye çalışıyor”

Ülke çapında tüm hastanelere virüse karşı gerekli uyarıların iletildiğini belirten Ansi, virüsün yayılmasını önlemek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Yemen Olağanüstü Hal Yüksek Kurulu’ndan yapılan açıklamada, ülkedeki ilk koronavirüs vakasının Hadramut kentinde görüldüğü, hastanın sağlık durumunun şu an için iyi olduğu belirtildi.

 

Yerel yetkililer, ilk vakanın ortaya çıkmasının ardından kıyı kenti El-Şehr’de sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Yemen’deki insani durum hakkında Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Kızılhaç ve UNICEF’i göreve çağırmış be solunum cihazı temini talep etmişti. DSÖ, virüsün bu ülkede görülmesi halinde ‘felaket’ uyarısında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU