Ülkesindeki salgına rağmen pastaneye giden Bolsonaro'ya “Evine dön” tepkisi

Ülkesinde hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen ziyaret ettiği bir pastanede çalışanlarla fotoğraf çektiren Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya çevresindekiler tarafından tepki gösterildi

Brezilya basınında çıkan habere göre, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, başkent Brasilia'da bir pastaneyi ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Maske ve eldiven kullanmayan, beraberindeki ekiple sosyal mesafeye dikkat etmeyen Bolsonaro, pastaneden çıktıktan sonra ise çevrede oturanlar tarafından protesto edildi.

Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde, Bolsonaro'ya çevredeki bazı kişiler sevgi gösterisinde bulunurken bazıları da 'Evine dön' şeklinde bağırdığı ve yuhaladığı duyuluyor.

Salgını küçümsemişti

Bolsonaro, daha önce de Kovid-19 virüsünü 'küçük bir grip' olarak nitelendirmiş ve ülkesinde sosyal izolasyonun önerildiği dönemde sokağa çıkarak destekçileriyle bir araya gelmişti.

Ekonomik tedirginlik nedeniyle halkı karantinaya uymamaya davet eden Bolsonaro'nun Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarından paylaştığı ve sosyal izolasyona karşı halkı sokağa davet ettiği videoları da salgınla mücadeleye kötü örnek olabileceği gerekçesiyle internet sağlayıcılar tarafından kaldırılmıştı.

Latin Amerika'da salgından en çok etkilenen bölge konumunda bulunan Brezilya'da virüs nedeniyle 957 kişi hayatını kaybetti. Ülke genelinde vaka sayısı ise 18 bin 176 olarak kayıtlara geçti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU