Pentagon: Türkiye çok cömert bir ülke, yardımlarını takdirle karşılıyoruz

Türkiye’nin İtalya ve İspanya’ya gönderdiği tıbbi malzeme yardımları takdirle karşılandı

Fotoğraf: AA

ABD Savunma Bakanlığı NATO ve Avrupa’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Michael Ryan, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında İspanya ve İtalya’ya yaptığı tıbbi malzeme yardımını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Telekonferans yöntemi ile Pentagon’da basın toplantısı düzenleyen Ryan, Rusya ve Çin’in NATO ülkelerinde salgına yönelik dezenformasyon yaptığını belirtti.

“Türkiye cömert bit ülke”

NATO ülkeleri arasında salgınla mücadele konusunda önemli bir iş birliğinin söz konusu olduğunu anlatan Ryan, Türkiye’nin tıbbi yardımlarıyla ilgili şunları kaydetti:

Türkiye’nin İspanya ve İtalya’ya tıbbi malzeme yardımını takdirle karşılıyoruz. İspanya ve İtalya da bu yardımdan dolayı son serece müteşekkirdi. Türkiye’nin (Avrupa’da) başka bir ülkeye de yardım edip etmediğimden haberim yok ancak olursa da şaşırmam çünkü Türkiye oldukça cömert bir ülke.

Türkiye, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen tıbbi yardım malzemesini salgından en çok etkilenen İspanya ve İtalya’ya askeri uçakla göndermişti. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU