New York ve New Jersey’den sonra Michigan: Ölü sayısı bini aştı

New York ve New Jersey'den sonra en çok Kovid-19 vakası ve ölümün yaşandığı Michigan'da, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 40'ının siyahi Amerikalı olduğu bildirildi

Fotoğraf: AP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü haline gelen ABD’de vaka ve ölü sayıları her geçen gün artıyor.

Son verilere göre ülkede 466 bin 299 kişi salgına yakalanırken, 16 bin 686 kişi de hayatını kaybetti.

Salgın tüm ABD’ye yayılırken, bazı eyaletlerde durum daha da kötüye gidiyor.

Michigan da ölü sayısı 1000’i geçti

ABD'nin Michigan eyaleti, New York ve New Jersey'in ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 1000'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği üçüncü eyalet oldu. 

Michigan Valiliğinin resmi internet sitesinde yer alan rakamlara göre, eyalette son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 117 kişi yaşamını yitirdi. 

Ayrıca Michigan, 21 bin 504 vaka ile de New York ve New Jersey'in hemen arkasından geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eyalette virüs nedeniyle ölenlerin yüzde 40'ı siyahi 

Michigan Valisi Gretchen Whitmer, düzenlediği basın toplantısında "evde kal" talimatını 30 Nisan'a kadar uzattıklarını kaydetti. 

Eyalette virüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin yüzde 40'ının siyahi Amerikalılar olduğuna dikkati çeken Whitmer, bu nedenle de Irksal Eşitsizlikler ile Mücadele Görev Gücü adında yeni bir ekip oluşturduklarını belirtti. 

"ABD'nin Vuhan'ı" New York

ABD'deki salgının en sıcak noktası New York'ta koronavirüs vaka sayısı, İtalya'daki toplam vaka sayısını geçerek 149 bin 300'e ulaşırken, 7 bin 67 kişi de yaşamını yitirdi. 

ABD'deki salgının en çok görüldüğü ikinci eyalet olan New Jersey'de ise 51 bin 27 vaka tespit edildi, 1700 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU