ABD'de durum kötüleşiyor: Hastaneler taşınca geçici morglar oluşturuldu

ABD'li yetkililer artık hastanelerin yakınındaki açık alanlara soğutuculu römorklarla geçici morglar oluşturuluyor

Fotoğraf: AP

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 1 milyon 521 bini aştı.

Dünya genelinde virüs nedeniyle toplam 88 bin 565 kişi öldü ve virüse yakalanan 331 bin 354 kişi iyileşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD ise virüsün yeni merkez üssü haline gelmiş durumda. Ülkede açıklanana son verilere göre 435 bin 160 Kovid-19 vakası var.

Yeni tip korona virüse bağlı semptomlar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 15 bin 238'e sıçramış durumda.

Ülke çarşamba günü korona virüsten bin 922 ölüm kaydetti. Bu oran dünya genelinde şu ana kadar Kovid-19'dan tek günde verilen en yüksek kayıp olarak tarihe geçti.

abd hastane Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Geçici morglar oluşturuluyor

New York ve New Jersey virüs nedeniyle en fazla sarsılan yer oldu. New York'ta hastanelerin morgları dahi doldu ve artık hastanelerin yakınındaki açık alanlara soğutuculu römorklarla geçici morglar oluşturuluyor.

New York'ta 150 bini aşkın Kovid-19 vakası var. Virüse bağlı semptomlar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 6 bin 268 oldu. New Jersey ise 47 bin 437 vaka sayısı ile ikinci sırada yer alıyor ve bin 504 ölüm meydana geldi.

New York Valisi Andrew Cuomo eyalette dün yaşanan rekor oranda ölüm nedeniyle, bayrakların yarıya indirilmesi talimatını vermişti.

abd hastane AFP.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Tıbbi cihaz sıkıntısı

Salgın nedeniyle New York'ta vakalar hastanelerde tsunami etkisi yarattı. Şehir tıbbi cihaz sıkıntısı ve artan ölü sayısı ile boğuşmaya çalışıyor.

New York'ta çekilen bu görüntülerde lokal hastanelerin kapasitesinin dolması nedeniyle Kovid-19 hastalarının tahliye otobüslerine deyim yerindeyse istiflendiği görüntüler gözler önüne seriliyor.

ABD yönetimi pandeminin merkez üssündeki vaka yüklerini ortadan kaldırmak ve yoğunluğu artık kaldıramayan hastanelere bir nebze nefes aldırabilmek adına hasta transferleri yapmaya başladı.

abd hastane AFP2.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Hastalar özel otobüsle taşınıyor

Çekilen görüntülerde Bronx'ta yer alan Wakefield Kampüsü'ndeki Montefiore Tıp Merkezi'ne yüzlerce hastanın taşındığı görülüyor.

Hastalar "Tıbbi Tahliye Nakil Birimi" adı verilen özel bir otobüs ve ekiplerle taşınıyor.

Fotoğraflar, yolculuk için hastane personeli ile çevrili olan ve üst üste duran hastaları gösteriyor. Oturabilen bazı hastalar ise maske ve eldivenler arasında göze çarpıyor.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU