Galatasaray, koronavirüsle mücadele kapsamında Mecidiyeköy'deki otelini Sağlık Bakanlığı'nın kullanımına açıyor

Sarı-kırmızılı kulüp, İstanbul'da yapımı tamamlanan otelini, hastane olarak kullanması için Sağlık Bakanlığının hizmetine bedelsiz sunmaya hazır olduğunu açıkladı

Fotoğraf: AA

Galatasaray Kulübü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede anlamlı bir karar aldı.

Sarı-kırmızılı kulüp, İstanbul'da yapımı tamamlanan otelini, hastane olarak kullanması için Sağlık Bakanlığı'nın hizmetine bedelsiz sunmaya hazır olduğunu duyurdu.

 

 

Kulüpten yapılan açıklamada, başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulunun, Mecidiyeköy'de bulunan oteli, ihtiyaç duyulması halinde Sağlık Bakanlığı'nın hizmetine bedelsiz şekilde sunma kararı aldığı belirtildi. 

Bodrum katlarıyla beraber yaklaşık 17 bin metrekarelik alana sahip otelin, cephe giydirmesinin de yapıldığı aktarıldı. İçerisinde henüz bir yatırım yapılmayan 13 katlı otelin, 182 odalı bir hastane olarak tamamlanmaya uygun olduğu kaydedildi.

 

Mustafa Cengizz.jpg
Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

 

Mustafa Cengiz de yardım kampanyasına destek vermişti

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kovid-19 salgını nedeniyle başlatılan yardım kampanyalarına destek çağrısı yapmıştı.

Banka hesabından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'ne yaptığı bağışın makbuzunu da paylaşan Cengiz, şu ifadeleri kullanmıştı:

Güzel ülkem için... Gece gündüz demeden önce sağlık diye koşan sağlık çalışanlarımıza ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek için gücün yettiğince, seferberlik ruhuyla, salgınla mücadele için kampanyaları destekleyelim. Hep birlikte, haydi Türkiyem.
 

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU