Yoğun bakımdaki Boris Johnson'un sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

5 Nisan tarihinde hastaneye kaldırılan Johnson, Dışişleri Bakanı Dominic Raab'a kabine toplantılarına başkanlık etme yetkisi vermişti

Fotoğraf: Reuters

Yoğun bakımda koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde olan Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'ın sağlık durumuna dair açıklama yapıldı

Birleşik Krallık Kültür Bakanı Oliver Dowden, Başbakan Boris Johnson'ın sağlık durumuna dair BBC televizyonuna konuştu.

Dowden, "Başbakanın durumu dün de açıkladığımız gibi stabil bir şekilde gelişerek devam ediyor, onun için her şeyin çok daha iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Rishi Sunak da Boris Johnson’ın durumunun iyiye gittiğini ve ‘yatakta oturabildiğini’ ifade etti.

5 Nisan tarihinde hastaneye kaldırılan Johnson, Dışişleri Bakanı Dominic Raab'a kabine toplantılarına başkanlık etme yetkisi vermişti.

Ateş ve öksürük belirtileri gösteren Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı.

Ancak geçen sürede durumu düzelmeyen ve ateş ile öksürük gibi belirtileri devam eden Johnson, pazar akşamı hastaneye kaldırılmıştı.

Durumu hastanede daha da kötüleşen Johnson, ertesi gün yoğun bakıma alınmıştı. Başbakan'ın solunum cihazına bağlanmadığı ancak oksijen tedavisi uygulandığı ve ikinci gününde tedaviye cevap verdiği açıklanmıştı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU