Dünya rekortmeni olimpiyat sporcusu Donato Sabia, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İtalya Olimpiyat Komitesi, 56 yaşındaki Olimpiyat sporcusu Donato Sabia'nın Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. 30 yıl boyunca 500 metrede dünya rekorunu elinde bulunduran İtalyan atlet, olimpiyatlarda da iki kez mücadele etmişti

Donato Sabia'nın 1984'te ulaştığı 500 metre dünya rekoru, 30 yıl boyunca kırılamadı / Fotoğraf: www.coni.it

İtalya Olimpiyat Komitesi (CONI), eski olimpiyat sporcusu Donato Sabia'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 

CONI'nin internet sitesinde yer alan habere göre, 1984 ve 1988 olimpiyatlarında iki kez 800 metre finalinde yarışan 56 yaşındaki Donato Sabia’nın Kovid-19 nedeniyle öldüğü ve virüsten ölen ilk atlet olduğu bilgisi paylaşıldı.

 

 

CONI Başkanı Giovanni Malago, Sabia'nın ölümünden derin üzüntü duyduğunu, akrabalarına ve atletizm dünyasına taziyelerini ilettiğini belirterek, şöyle konuştu:

İtalyan atletizminde önemli sayfalar yazmış olan büyük bir şampiyonu kaybetmenin yasını tutuyoruz. Son birkaç gün içinde sağlığını öğrenmeye gelmiştim, yakın zamanda babasını kaybetmişti ve çok genç yaşta virüse teslim olmak zorunda kaldı. Sadece 800 metredeki unutulmaz başarıları ve iki olimpiyat finali için değil, aynı zamanda 1984'te Göteborg'da 500 metrede elde ettiği başarıyla da fenomendi. 

Donato Sabia, İtalya’nın güneyindeki Basilicata bölgesindeki Potenza San Carlo hastanesinin yoğun bakımında tedaviye alınmıştı.

56 yaşındaki Sabia, yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü ve dünyada Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ilk olimpiyat sporcusu oldu.

Sabia'nın, 1984'te Avrupa Salon Şampiyonası’nda kırdığı 500 metre dünya rekoru, 30 yıl boyunca kırılamamıştı. 

Sabia 1984 Los Angeles Oyunları 800 metre yarışında beşinci, 1988 Seul Olimpiyatları'nda da yedinci olmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU