Hurda toplayan kişiye, koronavirüs tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle kesilen 3 bin 150 lira cezayı Vali iptal etti

Polis, sepetli motosikletle hurda topladığı tespit edilen bir kişiye 3 bin 150 TL’si tedbirleri ihlal ettiği gerekçesiyle, toplam 5 bin 606 TL ceza kesti

Fotoğraf: İHA

Elazığ’da koronavirüs nedeniyle uygulama yapan polisin, sepetli motosikletle hurda ve geri dönüşüm malzemesi toplayan bir kişiye 3 bin 150 TL’si "koronavirüs" tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle olmak üzere toplam 5 bin 606 TL ceza kestiği öğrenildi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler uygulanırken, uygulamayı ihlal edenlere de emniyete bağlı birimler tarafından yasal işlemler yapılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elazığ Valiliği tarafından alınan kararla geri dönüşüm fabrikası olan işletmelerin görevlileri ve çalışanları haricinde geri dönüşüm malzemelerinin toplanması da yasaklandı.

Bu kapsamda şehir içinde olduğu gibi yollarda da uygulama yapan polis, Güney Çevre Yolu’nda sepetli motorla topladığı hurda ve geri dönüşüm malzemelerini götüren A.K’yi durdurdu.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekip, yetersiz ehliyet ve amacı dışında araç kullanmaktan 2 bin 456 TL, 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu 5’inci maddesi gereği koronavirüs tedbirlerine aykırılıktan tutanak tutarak 3 bin 150 TL  para cezası kesti.

Toplamda 5 bin 606 TL para cezası kesilen vatandaşın motoru da çekildi.

Ceza iptal edildi

Hurdacıya kesilen 5 bin 606 liralık ceza, Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatıyla iptal edildi.

 

Independent Türkçe, ajanslar                                        

DAHA FAZLA HABER OKU