Deniz Baykal 16 ay sonra Meclis'te... Baykal yemin ederken Eşi Olcay Baykal gözyaşlarını tutamadı

Baykal 16 Ekim 2017 tarihinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yemin edememişti. Baykal 16 ay sonra TBMM Genel Kurulu'na tekerlekli sandalye ile geldi

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle uzun süredir tedavi gören CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal 16 ay sonra TBMM Genel Kurulu’na katıldı.   
 


Tekerlekli sandalye ile Genel Kurul salonuna gelen Baykal için kürsüye rampa kuruldu.   
 


Baykal görevlilerin yardımıyla kürsüye geldi. Milletvekillerinin ayakta alkışladığı Baykal, kürsüye gelirken milletvekillerini eliyle selamladı.

Baykal, kürsüde milletvekili yemini etti. Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, kızı Aslı Baykal da yemini izledi. Eşi Olcay Baykal yemin sırasında duygulandı. 
 


Baykal’ın yemin ettiği Meclis Genel Kurulu’nu Levent Gök yönetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM Geçici Başkanı Celal Adan da Genel Kurul'da hazır bulundu.
 


Yeminin ardından Meclis’te grubu bulunan tüm partilerin Grup Başkanvekilleri Baykal için söz aldı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: 

“Değerli devlet adamı sayın Deniz Baykal’ın uzun nekahat döneminden sonra aramıza katılmasından dolayı mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz.”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Behiç Çelik: 

“Kendisini yakından izlediğim, Türk siyaset hayatına büyük katkıları olmuş Deniz Baykal’ı Genel Kurul salonunda sağlık ve afiyetle görmekten mutluluk duymaktayız.”

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan: 

“Önemli bir şahsiyeti, aramızda görmekten mutluluk duyduk, geçmiş olsun ve hoş geldiniz diyorum”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: 

“Örnek aldığımız şahsiyet Baykal’ın aramızda olmasından dolayı mutluluk ve onur duyuyoruz.”

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı: 

“CHP Antalya Milletvekili Bayın Baykal çeşitli devlet görevlerinde bulundu. CHP Genel Başkanlığı’nı yaptı. Her zaman Türkiye siyaseti Baykal’ın fikirlerinden ve eleştirilerinden faydalandı. Yine değerlendirmelerinden faydalanmak istiyoruz

 


Deniz Baykal sağlık 16 Ekim 2017 tarihinde beyne giden damarlardan birinin tıkanması sonucu hastane kaldırıldı. 51 gün yoğun bakımda kalan Baykal fizik tedavi için Almanya'ya gitti. Mart ayında Türkiye'ye dönen Deniz Baykal’ın tedavisine Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edildi. Ardından da Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Baykal’ın tedavisinin 1 Nisan'da tamamlanacağı ve taburcu olacağı açıklandı.

DAHA FAZLA HABER OKU