Tecritteki on binlerce kişi bir araya gelerek Minecraft’ta dünyanın bire bir ölçekli kopyasını yapmaya başladı

Koronavirüs yüzünden tecrit altındaki milyarlarca insan iç mekanlara kapanmışken, bir kişi insanların dünyayı sanal ortamda dolaşmasına imkan tanıyan bir yol buldu

Minecraft'ta Dünya'yı yeniden canlandırma projesinin yaratıcısı, bu projeyi kendisi halen hayattayken tamamlamayı umuyor (CC)

Yüz bini aşkın insan, popüler video oyunu Minecraft'ta Dünya'nın gerçek boyutlardaki bir kopyasını inşa etmek amacıyla, internette bir araya geldi.

Dünya'yı İnşa Et (Build the Earth) projesi, PippenFTS mahlaslı bir oyuncunun, yeryüzünün bire bir boyutlardaki kopyasını oluşturmak amacıyla, Google Earth verilerini kullanmasıyla başladı. PippenFTS, diğer oyuncuları dünya üzerindeki tüm şehir, kasaba ve köylerdeki insan ürünü yapıların inşasında kendisine katılmaya davet etti.

Üzerine düşeni yapan PippenFTS, Minecraft haritasında sanal tuğla üzerine sanal tuğla koyarak kendi şehri Seattle'ı yeniden inşa etmeye başladı.

Diğer oyuncuları kendisine katılmaya çağıran bir video yayımlayan PippenFTS, "Bu projede yalnız kalmak istemiyorum. Bu yüzden tüm dünyadaki Minecraftçıları, yetenekli inşaatçıları ve kurumları, bu girişime katılmaya çağırıyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fikrin temelinde her Minecraft oyuncusunun belirledikleri bir şehir veya bölgeyi, kendi Dünya haritalarında, gerçeğe mümkün olan en yakın şekilde, bire bir kopyalayarak oluşturmaya başlaması yatıyor.

Tüm bölgelerin inşası tamamlandığında, herkesin çalışması harita editörleriyle birlikte bir araya getirilecek ve tek bir Dünya oluşturulacak.

PippenFTS, inşa sürecine bir tür düzen ve standart getirmek amacıyla, kalite kontrolünü sağlayacak ve inşaat gruplarını görevlendirecek bir inceleme komisyonu kurulmasını önerdi.

Discord üzerinde kurulan bir grup, Dünya'yı İnşa Et projesinde çalışmaya hevesli 131 bin Minecraft oyuncusunu şimdiden bir araya topladı. Oyuncuların birçoğu, insanları iç mekanlarda kalmaya zorlayan koronavirüs pandemisi kaynaklı tecrit önlemleri sebebiyle projeye katılıyor.

Destekçilerden biri "Abartısız bir haftadır karantinadayız ve dış dünyanın yerine başka bir şey koyduk bile" dedi.

Dünya'yı gerçek boyutlarıyla Minecraft'ta inşa edebilmek için, PippenFTS'nin ilk önce, özellikle 256 bloktan yükseğe çıkamamak gibi, oyun içindeki bazı sınırlamaları aşması gerekti.

"Cubic Chunks" isimli bir mod kullanan PippenFTS, oyunun dikey sınırlamalarını aşarak Everest Dağı ve Büyük Kanyon gibi jeolojik harikaları gerçek boyutlarıyla yeniden inşa etmeyi başardı.

PippenFTS şu ifadeleri kullandı:

Tüm şehirlerimizin, kulelerimizin, katedrallerin, demir yollarının, müzelerin, tiyatroların, parkların ve gökdelenlerin yani tüm insan yapımı binaların tek bir haritada inşa edilip tamamlanması, ziyaret edilebilir ve keşfedilebilir tek bir Minecraft dünyası yaratma, bunu başarma ve bunun için sebat etme yönündeki içkin insani arzuyu temsil ediyor.
Bu, tüm dünyaları bitirecek bir dünya olacak: Minecraft'taki açık ara en büyük kolektif başarı olacak ve ben bunun ömrüm süresince tamamlandığını görmek istiyorum. Bu sebeple ilk tuğlayı koyuyorum.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU