Koronavirüsün Tanrı'nın cezası olduğunu öne sürüp aşıya ihtiyacımız yok diyen Hulk Hogan tepki çekti

Eski WWE yıldızı, sosyal medya takipçilerine “gerçekle başa çıkıp çıkamayacaklarını” sordu

Hulk Hogan, koronavirüs için “belki de aşıya ihtiyacımız yok” dedi (Reuters)

Güreş efsanesi Hulk Hogan, koronavirüs pandemisinin Tanrı’nın cezası olduğunu öne sürmesinin ve “aşıya ihtiyacımız yok” demesinin ardından eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

World Wrestling Entertaintment (WWE) yıldızı düşüncelerini paylaştığı Instagram'da pandemiyi (Tevrat'ta yer alan) "Mısır belalarıyla" kıyasladı.

Hogan, şunları yazdı:

Üç kısa ayda tıpkı Mısır belalarında yaptığı gibi, Tanrı ilahlaştırdığımız her şeyi aldı. Tanrı dedi ki: ‘Sporculara tapmak istiyorsunuz, ben stadyumların kapısına kilit vuracağım. Müzisyenlere tapmak istiyorsunuz, ben kültür merkezlerini kapatacağım. Oyunculara tapmak istiyorsunuz, ben sinema salonlarını kapatacağım.’

Instagram’da 1,5 milyondan fazla takipçisi bulunan 66 yaşındaki WWE’nin Onur Listesi’nde yer alan Hogan’a göre, Tanrı ayrıca kiliseye gitmek istemeyenlerin yanı sıra “paraya tapanları” ekonomiyi durdurarak ve borsaları çökerterek cezalandırıyor.

Hogan, uzunca gönderisini şöyle sürdürdü:

'Beni ismimle çağıran insanlarım kibirlerini kırıp, dua edip suretimi bulmaya çalışır ve kötü yoldan dönerse, o zaman cennetten işitirim ve günahlarını affederek ülkelerine şifa veririm.’

Asıl adı Terry Gene Bollea olan emekli güreşçi, daha sonra “belki aşıya ihtiyacımız yok” diyerek, “tecrit” zamanının “kişisel uyanış” ve İsa’ya odaklanmak için kullanılmasını önerdi.

Hogan, yazısını şöyle tamamladı:

Belki de aşıya ihtiyacımız yok, belki de bu zamanı dünyevi meşguliyetlerden soyutlanmak için harcamalıyız ve dünyada asıl önemli olan TEK şeye, İsa’ya odaklandığımız kişisel uyanışa ihtiyacımız var.

Bu paylaşım Hogan’ın sosyal medyadaki hayranlarını ikiye böldü, bazıları güreş yıldızını överken, diğerleri de tehlikeli mesajdan dolayı hayal kırıklıklarını ve kaygılarını dile getirdi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Word up,can you handle the truth my brother only love HH In three short months, just like He did with the plagues of Egypt, God has taken away everything we worship. God said, "you want to worship athletes, I will shut down the stadiums. You want to worship musicians, I will shut down Civic Centers. You want to worship actors, I will shut down theaters. You want to worship money, I will shut down the economy and collapse the stock market. You don't want to go to church and worship Me, I will make it where you can't go to church" "If my people who are called by my name will humble themselves and pray and seek my face and turn from their wicked ways, then I will hear from heaven and will forgive their sin and will heal their land." Maybe we don't need a vaccine, Maybe we need to take this time of isolation from the distractions of the world and have a personal revival where we focus on the ONLY thing in the world that really matters. Jesus.

Hulk Hogan (@hulkhogan)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bir kişi, şu ifadeleri kullandı:

Bugün bir hayranını kaybettin. Ben bir bakım evindeyim ve bu hastalığa yakalanma ihtimalim yüksek. Bize komşu olan bölgede 26 kişinin testi pozitif çıktı ve bulunduğum North Carolina eyaletinde şu ana kadar 35 kişi hayatını kaybetti. Buna üzüldüm.

Bir diğeriyse şunu yazdı:

Kesinlikle aşıya ihtiyacımız var…

Bu, Hogan’ın pandemiyi sosyal medyada tartışır görünürken ilk kez dine göndermede bulunuşu değil. Eski reality şov yıldızı, geçen hafta İncil’den alıntının vurgulandığı bir fotoğraf paylaşarak şunları yazdı:

 

Bu insan neslimize verilen en güçlü hediyelerden biri, bu yeryüzünde görüldüğü kadar güçlü … Teşekkürler Tanrım. Yegane aşkın HH.

Son verilere göre, ABD’de teyit edilen 369 bin 179 koronavirüs vakası bulunuyor, ülkede virüs nedeniyle 11 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/hulk-hogan-coronavirus-vaccin

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU