Samsun'daki karantina süresi biten milli sporcu Selin Şahin, asansörlü otobüsle evine gönderildi

İtalya'dan Türkiye'ye döndükten sonra Samsun'da 14 gün karantinaya alınan tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu Selin Şahin'e, sürecin tamamlanmasının ardından İstanbul'a ailesinin yanına dönmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı özel otobüs tahsis etti

Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında uçuşları sonlandırmasından sonra İtalya'dan ülkeye getirilen ve Samsun'da 14 günlük karantina süresini tamamlayan bedensel engelli milli basketbolcu Selin Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kendisine tahsis ettiği özel otobüsle İstanbul'daki ailesinin yanına gönderildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 25 Mart'ta Roma'dan Türk Hava Yolları ile Samsun'a getirilerek Münevver Ayaşlı Yurdu'na yerleştirilen İtalya'nın Reggio Calabria takımında oynayan milli sporcu Selin Şahin'in, karantina süresi sona erdi.

Milli oyuncu, Gençlik ve Spor Bakanlığının kendisine tahsis ettiği özel otobüsle İstanbul'a ailesinin yanına gönderildi.

Selin, Samsun'da karantina sürecinin çok keyifli geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: 

Yetkililer bizimle çok ilgilendi. Herkese çok teşekkür ediyoruz. İstanbul'daki ailemin yanına uçakla gitmeyi planlıyordum Sayın Valimiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ile bu yönde karar almıştık. Ama uçuşlar iptal oldu. Normal otobüsler merdivenli olduğu için sıkıntı yaşayacağımdan asansörlü otobüs ayarladılar.

Milli sporcu Selin, İtalya'da da karantina altında olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

İtalya'dan Türkiye'ye geldikten sonra da 14 gün karantina altına alındık. İstanbul'a evime gittiğim zaman karantina süreci yine devam edecek. Bütün toplum ve kendi sağlığımız için evde kalalım, bu süreci en iyi şekilde atlatmaya çalışalım.

 

Selin Şahin - AA1.jpg
Selin Şahin / Fotoğraf: AA

 

İtalya'ya transfer olarak bir ilki gerçekleştirmişti

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde geçtiğimiz sezon 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar takımıyla şampiyonluk yaşayan Selin Şahin, İtalya'ya transfer olarak bir ilki gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz ağustos ayında İtalya'nın Reggio Calabria ekibiyle anlaşan Selin Şahin, "yurt dışına transfer olan ilk Türk kadın tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu" unvanını elde etti.

1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Kulübü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "6 senedir takımımızda ter döken değerli sporcumuz Selin Şahin’in İtalya’nın Reggio Calabria takımına transferi için anlaşma sağlanmıştır. Bu transferle Selin yurt dışında oynayacak ilk Türk kadın tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu olacaktır. Yolun açık olsun Selin" ifadelerine yer verilmişti.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU