Erdoğan'dan vatandaşlara mektup: Hiçbir virüs, hiçbir salgın Türkiye'den güçlü değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı en hazırlıklı ülkelerden biri olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında vatandaşlara mektup gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müsterih olunuz; hiçbir virüs, hiçbir salgın Türkiye’den güçlü değildir" dedi.

Erdoğan, "Türkiye, son 18 yılda temel hizmet alanlarında yaşadığı değişim ve dönüşüm sayesinde Koronavirüs salgınına en hazırlıklı ülkelerden biridir ifadelerini kullandı.

"Devasa bir sağlık ordusuna sahibiz"

"Bugün, dünyanın en güçlü genel sağlık sigorta sistemini hayata geçirmiş,  en modern hastanelerini inşa etmiş, dünyanın örnek aldığı bir Türkiye var" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunun yanında; 165 bin doktorumuz, 205 bini hemşire olmak üzere 490 bin sağlık ve 360 bin destek personelimizle devâsa bir sağlık ordusuna sahibiz"

"İnançlarımızın da gerektirdiği üzere insani bir sorumlulukla yüksek risk grubundaki vatandaşlarımıza daha özel bir ihtimam gösteriyoruz" diyen Erdoğan, vatandaştan salgın bitene kadar evden kalmasını istedi.

112, 155 ve 156 telefon numaralarından Vefa Sosyal Destek Grubu’na ulaşılabileceğini ifade eden Erdoğan, "Bilim Kurulu’nun da önerileriyle size koruyucu maske ve kolonya hediye ediyoruz" diye devam etti.

Erdoğan, "Müsterih olunuz; hiçbir virüs, hiçbir salgın Türkiye’den güçlü değildir" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışına sahip bir medeniyetin mirasçıları olarak; bizim önceliğimiz her bir vatandaşımızın sağlığıdır. Her badirede olduğu gibi bu sıkıntılı süreçten de birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek çıkacağımızdan şüphem yoktur."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU