Fransa'da koronavirüs yüzünden sabah 10'la akşam 7 arasında açık havada egzersiz yapmak da yasaklandı

Polis, ülke genelinde tecritin üç hafta önce başlamasından bu yana 480 bin kere para cezası kesti

Çocuklar ve hayvanların dışarı çıkmasına yasak getirilmemeye çalışılıyor (Reuters)

Koronavirüsün yayılmasına karşı aldığı önlemleri sıkılaştıran Paris, tüm açık hava egzersizlerini sabah 10'la akşam 7 arasında yasakladı.

Fransız makamları, çarşambadan itibaren bu saatler arasında halka açık yerlerde koşu veya egzersiz yaparken yakalananların 135 euro (yaklaşık bin TL) ile 375 euro (yaklaşık 2 bin 750 TL) arasında para cezasına çarptırılacağı uyarısında bulunan bir bildiri yayımladı.

Paris belediyesi ve polis teşkilatının ortak açıklamasında, “Parisliler sorumluluk, otokontrol ve kolektif disiplin yoluyla, salgına karşı mücadelelerinde sağlık çalışanlarına en iyi şekilde yardımcı olacak” ifadesi kullanıldı.

Bu karar, Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner’in halkı “karantina tedbirlerine uyulmasında dünyada en iyilerin arasında” yer aldığını belirterek övmesinden bir gün sonra geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa, 17 Mart’tan bu yana, en önemli görülen işlerde çalışmadıkça veya gıda ya da ilaç almaya çıkmadıkça, herkesin evinden dışarı çıkmasını engelleyen tecrit kurallarını uyguluyor. Şimdiye kadar, bir saatten az ve yaşadıkları yerin bir kilometre içerisinde olması kaydıyla, insanların bireysel olarak egzersiz yapmasına izin verildi.

Başlangıçtaki 15 günlük tecrit, 15 Nisan’a kadar uzatıldı ve yeniden uzatılması bekleniyor. Kuralları uygulamak, kontrol noktaları oluşturmak ve insanları sokakta durdurarak gerekli evraka sahip olup olmadıklarını kontrol etmek için ülke genelinde yaklaşık 100 bin polis seferber edildi.

Sokağa çıkan herkesin kısa gezintisinin amacını belirten, saat ve tarih de içeren, bir form taşıması gerekiyor. Son üç haftada ülke genelinde 8 milyondan fazla kontrol yapılırken, yaklaşık 480 bin kere para cezası kesildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, tweetinde şu ifadeleri kullandı:

Zor olduğunu biliyorum. Salgını önleme tedbirlerine uymak bir gereklilik. Bu herkesin sağlığı için önemli.

Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire, çocukların yanı sıra köpek gezdirenlerin de gün içinde dışarı çıkabileceğine açıklık getirdi.

Gregoire, “Çocuklar gün içinde biraz da olsa dışarı çıkabilmeli. Aynı şey hayvanlar için de geçerli. Buradaki amaç, sabahın ilerleyen saatlerindeki ve öğleden sonraki yoğunluğu engellemek” diye tweet attı.

Fransa’da 98 binden fazla teyitli koronavirüs vakası bulunurken, 9 bine yakın kişi virüs yüzünden hayatını kaybetti. Fransa pazartesi akşamı koronavirüs bağlantılı 833 ölüm bildirdi, bu da salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük ölüm sayısı.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, salı günü ülkede koronavirüs pandemisinin henüz zirveyi görmediğini belirterek uyarıda bulundu.

BFM TV’ye konuşan Veran, “Pandeminin hala kötüleştiği bir evredeyiz” dedi ve tecridin ne kadar sürmesi gerekiyorsa o kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU