The Walking Dead’de dengeleri değiştirecek mektubu kim yazdı?

Yayımlanan son fragmanla, Maggie’yi ekibe dönmek için harekete geçiren bir mektup yer alıyor

The Walking Dead 10. sezon finaline ilk bakış niteliği taşıyan bir fragman, Maggie’yi (Lauren Cohan) hikayeye geri döndüren şeyin bir mektup olduğunu açığa çıkarıyor. Peki bu mektubu yazan kim?

11. sezonda The Walking Dead’e döneceği zaten bilinen Maggie, beklenenden erken gelmiş görünüyor.

AMC’nin 15. bölüm yayımlandıktan sonra paylaştığı, ertelenen The Walking Dead 10. sezon finalinin fragmanında Maggie’nin dönüşü, demir maske takan gizemli bir karakter, Whisperers’a karşı yardım edebilecek karakterlere işaret eden Gabriel ve daha fazlası görünüyor.

Bilindiği üzere Maggie, 9. sezonda The Walking Dead’den ayrılmıştı ama bu ayrılış fark edilir ölçüde tuhaftı, zira diziden çıkarılması ekrana yansıtılmamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 yıllık aradan sonra Maggie ve oğlunun Hilltop’tan ayrılıp, dizide yalnızca bir kez 8. sezonda görünen, bilinmeyen bir topluluktan bir kadın olan Georgie’yle birlikte yeni bir topluluk kurduğu açığa çıkmıştı.

Maggie o zamandan beri görünmemişti fakat dönüşü için açık kapı bırakılmıştı. Bu dönüş, ABC’nin Lauren Cohan’ın dizisi Whiskey Cavalier’ı iptal etmesiyle olanaklı hale geldi. Bunun üzerinden çok uzun süre geçmemişken Cohan’ın 11. sezonda The Walking Dead’e Maggie rolünde geri döneceği doğrulanmıştı.

Hayranlar uzunca süre Maggie’nin hikayeye nasıl döndürüleceğiyle ilgili tahmin yürütüyordu ve AMC’nin paylaştığı fragman bunun nasıl gerçekleşeceğini açığa çıkardı.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Maggie’nin, kendisine hitaben, ayrılmasından bu yana gerçekleşen olayları anlatan bir mektubu okuduğu görülüyor.

Jesus (Tom Payne), Tara (Alanna Masterson) ve Enid’in (Katelyn Nacon) ölümleri gibi önemli olaylardan notta özel olarak bahsediliyor. Mektubu kimin yazdığına gelince, okunur bir imza görünmüyor ama mektupta belirtilen ölümlerden bir tanesinden yalnızca “oğlum” diye bahsediliyor.

Bu, notu Maggie’ye bırakanın Carol (Melissa McBride) olduğunu açığa ortaya koyuyor, zira Alpha (Samantha Morton) ve Whisperer’lar, oğlu Henry’i (Matt Lintz) 9. sezondaki panayırda öldürmüştü.

Maggie, yere gömülü bu mektubu nasıl buldu? Bunun sebebi, Carol’ın Maggie’ye ayrılmadan önce geri döner ve kimseyi bulamazsa ona bir not bırakacağını söylemiş olması olabilir.

Herhalükarda Maggie’ye yokluğunda olanların haberini verenin Carol olması, Maggie’nin önceden tanıştığı diğer karakterlerin çoğunun artık olmaması açısından mantıklı.

Rick (Andrew Lincoln) ve Michonne (Danai Gurira) gitti, Tara, Enid ve Jesus ise öldü. Maggie ve Carol, The Walking Dead’de dosttu. İki karakterin beraber olduğu en akılda kalıcı sahnelerden biri Savior’ların Maggie ve çoğunlukla savunmasız olan Carol’ı kaçırdığı sahneydi.

Carol’ın Maggie’ye özet geçmesi gereken onca şey göz önüne alındığında mektubun Maggie üzerinde bomba etkisi yağacağı şüphesiz. Karakter, tanıyamayacağı bir Walking Dead kurgusuna dönecek.

Mektubun üzerindeki etkisi ne olursa olsun Maggie’nin harekete geçmek için fazla vakti olmayabilir çünkü arkadaşlarının acil yardım ihtiyacını yerine getirmek ona düşebilir.

Eğer Maggie yalnız değilse, yanında Hilltop, Alexandria ve Krallık’ın Beta (Ryan Hurst) ve Whisperers’a nihayet bir son vermesine yardım edebilecek başkaları olabilir.

Whisperers’ın alt edilmesiyle The Walking Dead yeni sorunlara doğru ilerlemeye devam edebilir, burada Maggie’nin gelecek hikayelerde oynayacağı rol de muhtemelen merkezi olacaktır.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU