DSÖ, ülkeleri uyardı: Salgın tedbirlerini gevşetmeyin yoksa başa döneriz

Kurum sözcüsü Lindmeier koronavirüs tedbirlerinin erken gevşetilmemesi konusunda uyarıda bulundu

Fotoğraf: Pexel

Tüm dünyada hızlıca yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tüm ülkeler yeni tedbirler alarak mücadelelerini sürdürüyor.

Son verilere göre, dünya genelinde vaka sayısı 1 milyon 431 bin 900’e yükselirken, 82 bin 172 kişi de hayatını kaybederken, tüm ülkeler vatandaşlarına evde kalması yönünde çağrılarda bulunuyor.

Salgının görüldüğü çoğu ülkelerde kısmi sokağa çıkma yasakları getirilirken, insanların toplu kullanım alanlarını da kapatıldı.

Salgının etkilerinin azaldığı Çin, Danirmarka ve Avusturya gibi ülkeler de daha önce aldıkları bazı tedbirlerini azaltmaya hazırlanıyordu.

Çok sayıda ülkenin aldığı söz tedbirlerin ve ev karantinasının ne zaman sonlanacağı tüm dünyada merak konusu oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier ise, ülkeler ve bölgeler için kısıtlamaların gevşetilmesi konusunda kapsamlı bir önerileri olmadığını ancak bunların erkenden kaldırılmaması gerektiğini belirtti.

İsviçre’nin Cenevre şehrinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lindmeier şunları kaydetti:

En önemli noktalardan biri, başladığımız yere dönmemek için kısıtlamaları çok erken kaldırmamak. Bu tıpkı, çok hasta olduğunuzda erkenden yataktan çıkıp yeniden hasta olma ihtimalinizi artırmaya benziyor. Hasta yatağından erkenden çıkarsanız ve erkenden koşmaya başlarsanız tekrar eski halinize dönme ve komplikasyon ihtimaliyle karşılaşırsınız

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU